Ковель пройшов відбір з термомодернізації шкіл, лікарні і міськради за кошти ЄС

18 Жовтня 2023, 17:53
Ковель пройшов відбір з термомодернізації шкіл, лікарні і міськради за кошти ЄС 797
Ковель пройшов відбір з термомодернізації шкіл, лікарні і міськради за кошти ЄС

Ковельська громада пройшла конкурсний відбір проєктів за програмою «Енергоефективність громадських будівель в Україні», що фінансуються за рахунок коштів позики Європейського інвестиційного банку.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

У найближчій перспективі планується термомодернізація семи об’єктів комунальної власності.  Це — три заклади освіти (ліцей № 7,  школа № 12, дитсадок № 9), три – охорони здоров’я (центральна районна лікарня, клініко-діагностична лабораторія центральної районної лікарні, пологовий будинок) та адміністративна будівля.

Йдеться про утеплення фасадів, дахів, підвальних перекриттів, встановлення енергоефективних вікон та вхідних дверей, індивідуальних теплових пунктів тощо.

Наступний етап – оцінка кредитоспроможності Міністерством фінансів України. За її результатами буде укладено договір щодо фінансування.

Моніторинг впровадження проєктів та консультування на всіх етапах реалізації, за домовленістю з Європейським інвестиційним банком, здійснюватиме команда технічної підтримки Програми Розвитку ООН в Україні.

18 жовтня у місті перебували фахівці цієї організації Валентина Гуч-Денисенко, аналітик з енергетичних аудитів та Анастасія Криволапова, інженер – аналітик. Вони зустрілись з першим заступником міського голови Тарасом Яковлевим, керуючим справами Іваном Чуліпою, побували на усіх об’єктах, які увійшли до проєкту.

Представники ПРООН поспілкувались з керівниками та відповідальними за це працівниками закладів, аби врахувати усі важливі моменти під час роботи.

 

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024