Київську фірму підозрюють у забрудненні землі на Ковельщині

11 Квітня 2018, 13:26
Сліди нафтопродуктів 3227
Сліди нафтопродуктів

У березні цього року на земельній ділянці в межах села Воля-Любитівська Ковельського району на відстані 450 метрів від краю автомобільної автодороги М-19 сполученням «Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече» та близько 300 метрів до краю житлових будинків на вулиці Кірова зафіксовано наявність зняття шару ґрунту та утворення канави з ґрунтовими водами, на поверхні якої виявлено залишки в’язкої речовини чорно-коричневого кольору, схожої на нафтопродукти.

Ковельським відділом поліції відкрито кримінальне провадження та проводиться досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 239 КК України (Забруднення або псування земель), що карається штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У ході проведення досудового розслідування встановлено, що роботи з демонтажу нафтопроводу здійснює ТзОВ «Група Спецтехнологія», що зареєстровано у місті Києві на вулиці Мельникова, 81-А, в офісі № 101. Згідно з даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, засновником цієї фірми є мешканець селища Східниця Дрогобицького району Львівської області Тарас Вовк (його розмір внеску до статутного фонду становить 140 тисяч гривень). Основний вид діяльності: оптова торгівля залізними виробами, водопровідним і опалювальним устаткуванням та приладдям до нього.

Ухвалою Ковельського міськрайонного суду призначено позапланову виїзну перевірку додержання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища при виконанні робіт та експлуатації устаткування уповноваженими особами ТзОВ «Група Спецтехнологія» під час проведення робіт з демонтажу недіючого трубопроводу, який проходить через пасовище та земельні ділянки громадян в селі Воля-Любитівська.

Провести перевірку суд доручив Державній екологічній інспекції України у Волинській області, працівники якої мають здійснити відбір проб ґрунтів, ґрунтових вод та встановити ступінь забруднення вказаних земель залишками нафтопродуктів.

Коментарі
11 Квітня 2018, 19:15
Залити в писок цій скотині нафти
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024