Борчиня з Ковеля Юлія Ткач у США взяла участь у заході, щоб привернути увагу до України

24 Жовтня 2023, 17:33
Борчиня з Ковеля Юлія Ткач у США взяла участь у заході, щоб привернути увагу до України 583
Борчиня з Ковеля Юлія Ткач у США взяла участь у заході, щоб привернути увагу до України

Українки у США вперше взяли участь у «Wrestle Like A Girl Gala». 

Про це інформують на сайті Асоціації спортивної боротьби України.

Щороку «Wrestle Like A Girl» проводить свій щорічний гала-бал, присвячений жінкам у спортивній боротьбі. Це єдина організація у світі, яка займається дівчатами та жінками у боротьбі, тому організація стала провідною силою у захисті прав жінок через силу спорту.

Wrestle Like A Girl («WLAG») знаходиться на перетині боротьби, гендерної рівності та соціального блага з акцентом на стратегічному програмуванні, адвокації та освіті та дослідженнях.

Цього року вперше серед запрошених до Вашингтону були українські борчині чемпіонка світу та Європи, уродженка Ковеля Юлія Ткач, призерка Олімпіади Ірина Коляденко та чемпіонка Європи Оксана Лівач. На вечорі дівчат супроводжував Президент Асоціації спортивної боротьби України Юрій Копитко та посол України в Сполучених Штатах Оксана Маркарова.

Українки не просто завітали на святковий вечір, а приймуть участь в таборі для борчинь-школярок. Де проводитимуть майстер-класи для юних спортсменок.

«Участь вітчизняних спортсменок в таких заходах – надзвичайно важлива! Адже ми демонструємо світові, що Україна спрвжня демократія, а громадяни нашої країни розділяють справжні цінності Свободи та Рівності!», – зазначили у повідомленні асоціації боротьби.

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024