У Ковелі судили депутата Волинської обласної ради

11 Квітня 2018, 17:00
6513

Ковельський міськрайонний суд розглянув справу, яка надійшла від Департаменту з питань запобігання політичній корупції Національного агентства з питань запобігання корупції щодо Віктора Радчука, який працює начальником відділу супроводження та реалізації активів «Західінкобанку» та є депутатом Волинської обласної ради з фракції «УКРОП».

Маючи зобов’язання фінансового характеру, а саме непогашений податковий борг в сумі 9 924 гривні 98 копійок, Віктор Миколайович 29 серпня 2017 року здійснив, як фізична особа, на поточний рахунок Волинської обласної регіональної партійної організації політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» в «ПриватБанку» грошовий внесок в сумі 11 880 гривень. 5 вересня він перерахував на цей же банківський рахунок уже 64 356 гривень, а 22 вересня – 119 000 гривень.

Відповідно до пункту 8 частини 1 статті 15 Закону України «Про політичні партії в Україні», не допускається здійснення внесків на підтримку політичних партій фізичними та юридичними особами, які мають непогашений податковий борг. Тим самим Віктор Радчук вчинив адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст.212-15 КУпАП.

Національним агентством з питань запобігання корупції щодо нього було складено три окремих протоколи, які були одночасно направлені для розгляду до Ковельського міськрайонного суду.

У судовому засіданні Віктор Радчук свою вину не визнав. Він погодився, що дійсно тричі перерахував кошти на рахунок Волинської обласної регіональної партійної організації «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», однак зробив це, начебто, помилково. Мовляв, перерахував як позику своєму знайомому, який також є членом цієї ж політичної партії. Казав, що у подальшому цей чоловік повернув йому такі кошти. Чому позичив гроші шляхом використання поточного рахунку політичної партії, а не іншим можливим та передбаченим законом шляхом Віктор Радчук у суді пояснити не зміг.

Також Віктор Миколайович вважає, що на час перерахунку ним коштів на рахунок «УКРОПу» він не мав податкового боргу, оскільки податкове повідомлення-рішення з податкової інспекції від 29 червня 2017 року про необхідність оплатити нараховане податкове зобов’язання ніби отримав лише 29 липня та мав 60 днів для сплати боргу. Визначені зобов’язання він виконав, сплативши 29 вересня усі необхідні до сплати суми податків.

Чому не виконав спочатку зобов’язання фінансового характеру, а перерахував кошти на рахунок політичної партії, і лише після цього сплатив податки пояснити в суді теж не зміг, оскільки не надавав цьому значення, вважаючи, що має строк для сплати податкових платежів.

Згідно з письмовими повідомленнями НАЗК, завчасно направлених на адресу Віктора Радчука, останнього двічі викликали для складання протоколу про адміністративне правопорушення, а саме на 29 січня та 7 лютого 2018 року, про що його було своєчасно поінформовано, однак на виклики він не прибув, повідомивши НАЗК письмово про свою зайнятість та необхідність часу для отримання правової допомоги, при цьому клопотав щоразу про відкладення складання адмінпротоколу.

Головуюча по справі суддя Ковельського міськрайонного суду Олена Восковська врахувала той факт, що правопорушник вперше притягається до адміністративної відповідальності, є інвалідом 3-ї групи та має на утриманні неповнолітню дитину.

Постановою суду на Віктора Радчука накладено стягнення у виді штрафу в розмірі 80-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1 360 гривень з конфіскацією суми внеску наданого на підтримання політичної партії з порушенням закону 195 236 гривень. Також він має сплатити в користь держави судовий збір в сумі 352 гривні 40 копійок.

Віктор Радчук обраний депутатом Волинської обласної ради на виборчому окрузі № 52 від Волинської обласної регіональної політичної партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП», є членом фракції «УКРОП», заступником голови постійної комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області. Він був депутатом Ковельської міської ради ІІІ та V скликання (член ВО «Батьківщина»), депутатом Волинської обласної ради VI та VII скликання (ВО «Батьківщина» та «УКРОП»).

Коментарі
11 Квітня 2018, 22:54
Отакі в нас депутати. Партіі міняють... законів незнають... Що з них візьмеш ? Візьмуть за протиправні діі- відразу в коляску, або в лікарню... Не хочу образити П. Радчука бо це стосується всих кого обираємо - давайте обирати гідних!
11 Квітня 2018, 23:33
Так цеж обхсеснік, мент поганий.Злодюга обікрав людей, керуючи банком. Нічний клуб в Ковелі Турія і бар Хортиця, це його власність.За які гроші це все!!!!! Гранату потрібно подарувати Радчуку..
11 Квітня 2018, 23:52
Цей не його кукурузник впав набитий цигарками біля Скулина.А в літачку був родич.Чисто випадково.
12 Квітня 2018, 00:22
це всі такі укропи падлюки в луцьку укропи в центрв 2 гектара вкрали в пінюс такий же хоче до корита а там рукава закатить і гнктарами буде красти бо всі укропи покидьки як і батьківщина
12 Квітня 2018, 01:34
Обхс — не тільки менти ,це — наділки заробітку грошей з ментів,разом з начальником УВС і прокурорами в спілці.Боротьба з корупцією.
12 Квітня 2018, 09:05
Кожному мусору по кукурузнику
12 Квітня 2018, 09:08
Це все наші кадри та клієнти
12 Квітня 2018, 12:50
За те, що партія "записала" в депутати треба платити на всіх рівнях - будь то місцевий чи загальнодержавний. А потім людина думає та шукає шляхи, як "відбити" вложені кошти та ще й з лихвою...і все це за рахунок лохторату.
13 Квітня 2018, 15:08
Ви думвєте то він свої кошти жертвував?Хер тому правда це відмивання чорного налу.Сто деіяносто штук грн і це тільки один.А інші? І це тільки на рівні області.А в масштабі країни....
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром