Як у Ковелі писали Радіодиктант національної єдності

27 Жовтня 2023, 16:05
Радіодиктант національної єдності у Ковелі 1385
Радіодиктант національної єдності у Ковелі

У День української писемності та мови ковельчани разом з усією Україною писали Радіодиктант національної єдності.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Серед тих, хто прийшов у читальний зал публічної бібліотеки та вирішив перевірити свої  знання з рідної мови – заступниця міського голови Наталія Маленицька, керівники структурних підрозділів виконкому, працівники і читачі бібліотеки.

Авторкою цьогорічного диктанту «Дороги України» стала українська поетеса та перекладачка Катерина Калитко. Його  озвучив актор Олексій Гнатковський, який зіграв головну роль у фільмі «Довбуш».

Пані Катерині вдалось передати наше сьогодення. За її словами, дороги України – це переплутані нитки любові, подекуди перерубані, але знову зв’язані у вузол, аби бути ще міцнішими.

Завершила вона свої роздуми такими рядками: «Немає нічого щемкішого, ніж летіти трасою в пітьмі, аби встигнути до комендантської і знати – наприкінці шляху чекає безсонне вікно із жовтим світлом і рідним теплом».

Хтось писав диктант уперше, для інших – це уже багаторічний досвід. Тож уже за кілька днів можна буде перевірити, наскільки добре усі справились з цією задачею.

А започаткувала традицію команда Українського радіо у 2000 році. Відтоді Радіодиктант проводять щороку. І тепер його пишуть не лише в Україні, а й в інших країнах світу.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024