На двох ринках у Ковелі виносу підлягає майже півтори тисячі контейнерів

12 Квітня 2018, 15:13
11234

Ці дані озвучив сьогодні, 12 квітня, на засіданні виконавчого комітету Ковельської міської ради виконуючий обов’язки начальника міськрайвідділу управління ДСНС у Волинській області Володимир Войтанік, інформуючи про результати позапланових перевірок стану пожежної та техногенної безпеки на об’єктах міста Ковеля з масовим перебуванням людей.

Міський голова Олег Кіндер нагадав йому про пожежу, яка трапилася два тижні тому на ринку на вулиці Брестській, коли повністю згорів торговий контейнер. Вогонь загасили з вогнегасників самі підприємці.

«Це чисто випадково в тих павільйонах були вогнегасники і люди загасили пожежу. А якби ті павільйони були закриті? Говорять, згоріло б пів базару. А скільки б людей загинуло в тій толкотні і пожежі? А ви кажете, скільки можна рукавів протягнути. Бувають дні, що там пройти не можна», – казав мер.

За словами головного ковельського пожежника, ДСНС вже не один рік обговорює на різних нарадах з адміністрацією ковельських ринків питання протипожежної безпеки, але все безрезультатно.

«Всі ми знаємо, що є розроблені схеми на влаштування контейнерів на обох ринках, як того вимагають правила протипожежної безпеки. Згідно схеми, по центральному ринку є 964 контейнери, виносу підлягає 615. Привокзальний ринок: є 994 контейнери, виносу підлягає 644. Тобто, поки ми ці контейнери не винесемо, то про яке ми можемо говорити дотримання правил пожежної безпеки?» – заявив Володимир Войтанік.

 

Володимир Войтанік
Володимир Войтанік

 

Також він додав, що адміністрація Ковельського госпрозрахункового ринку укладає договори з підприємцями про торгові місця і ДСНС не може втрутитися в цей процес.

«Володимир Петрович, не дай Бог хоч одна людина загине, ніхто не буде говорити про ціну питання. Ціна питання – життя людини – стоїть на самому високому щаблі взагалі. Яке в нас сьогодні може бути обговорення в частині життя людини чи переставлення шістсот контейнерів? Ми про що говоримо? Ми говоримо, щоб привести до норм, які передбачені. Але ми говоримо в першу чергу про життя людей. І сьогодні займати позицію: а що ж ті люди будуть робити шістсот чоловік, яких ми виселимо. А що будуть робити шістсот чоловік, якщо, не дай Бог, хтось згорить?!» – сказав Олег Кіндер.

«Ми не збираємося брати на себе відповідальність не по тих закладах торгівлі, які зараз перевіряємо, ні по тих (ринках – ред.). Якщо раніше ми приймали рішення про заборону експлуатації, зараз ми цього права не маємо. Є порушення – ми подаємо до суду, який приймає рішення, а там нехай виконавча служба займається», – мовив Володимир Войтанік.

На запитання Олега Кіндера: «Скільки пожежники склали протоколів на директора ринку?», керівник пожежної структури відповів, що директор постійно притягається до адміністративної відповідальності, тобто після кожної перевірки.

«Я не виступаю, щоб людей виселяти там. Я за те, щоб там був порядок. Ми не можемо там робити якусь вибірку, що цей контейнер прийняти, а цей – не прийняти. Ні. Є схема намальована, проектант розрахував доїзди і проїзди, і вони всі мають бути виконані», – переконаний Володимир Войтанік.

Як твердить Олег Кіндер, ця схема розроблялася ще 5-6 років тому, коли його першим заступником був Анатолій Трофимук, вона затверджена міською владою та узгоджена із пожежниками. Втім, ніхто і не збирається втілювати її в життя. Олег Олексійович наголосив, що потрібно частіше і суворіше карати керівництво ринку.

 

Олег Кіндер
Олег Кіндер

 

«Щось я жодної кримінальної справи не бачу відкритої проти керівництва облспоживспілки чи директора ринку», – зауважив мер.

«Директор ринку дав добро ставити, він мусить їх (контейнери, – ред.) убрати. Згідно схеми, яка є затверджена. І все!» – впевнений член виконкому, президент ТОВ «ВО «Ковельсільмаш» Микола Заікін.

«Олег Олексійович, давайте так подумаємо. Зараз хтось купить територію. Я куплю, чи ще хтось купить, і буду строїти там, що захочу. У нас у Ковелі нема кому дивитися, що я маю строїти? Якщо є у Ковелі архбудінспекція, то вона має дивитися за порядком: що будується, на якій території, і що має будуватися… А забудовано «шанхаєм» пів Ковеля», – говорить начальник «Ковельводоканалу» Юрій Рибачок.

Колишній мер міста, а нині директор ПТМ «Ковельтепло» Володимир Бойко розповів, що свого часу міська влада додатково виділяла земельні ділянки на обидва ринки для перенесення контейнерів, які встановлені з порушенням норм протипожежної безпеки, тільки нічого зроблено не було, а на виділеній землі з дозволу адміністрації ринку ставились нові торгові ряди.

Олег Кіндер доручив своєму першому заступнику Михайлу Гетьману до наступного засідання виконкому з керівництвом Волинської облспоживспілки привести роботу обох ринків до норм протипожежної безпеки, згідно схеми, яка затверджена, а також винести це питання на розгляд тимчасової контрольної комісії міської ради, яка займається роботою ринку і яку очолює депутат Ігор Пініс.

«Але, Володимире Петровичу, повірте, не дай Бог щось – будете «стрілочником», – запевнив мер керівника ковельських пожежників.

«Та я це знаю», – погодився той.

 

Коментарі
12 Квітня 2018, 19:22
Поки будуть носитися з тими контейнерами як з писаною торбою то толку не буде. Кожен метр під контейнером то є великі гроші для власників ринку. І орендарі торгових місць не здвинуться навіть під загрозою пожежі
12 Квітня 2018, 19:28
Перетворіть отой небезпечний шанхайський базар на безпечний сучасний ринок
12 Квітня 2018, 19:33
Ніде в Ковелі з торгівлею толку немає))) Всіх хто шмотками торгує в ЮВАНТ! Зробили з базару "Шанхай"
12 Квітня 2018, 19:39
Вже мішають контейнеры .будуть скоро шось строїти на рибному місці.пять років чекали.а тепер небезпечно стало.
12 Квітня 2018, 20:00
Головне аби проходи лишилися я туди свій базар поставлю
12 Квітня 2018, 20:24
Кіндер вже купив колишній Фокстрот ,видно вже достатньо грошей наклав, раз збирається ринок купувати
12 Квітня 2018, 20:32
На території ринку ще Яники збиралися будувати торгово розважальний комплекс
12 Квітня 2018, 20:37
Свічки потрібно в церкві ставити а не палити за ширмочкою в контейнері
12 Квітня 2018, 21:04
НАБОЖНИМ ДУРНЯМ НІЯКІ ПОЖЕЖНИКИ НЕ ДОПОМОЖУТЬ
12 Квітня 2018, 21:13
Пане мер, завжди хотілось запитати: то у вас дійсно такий тупий вираз обличчя чи то вас так фотографи гарно фотографують? Бо виглядаєте як дибіл, а ще коли послухати то точно дибіл.
12 Квітня 2018, 22:01
бу-га-га-га-га-га!!!!!!!
12 Квітня 2018, 22:17
В чому вина тих підприємців,які ставили контейнера з дозволу адміністрації ринку і самі себе забезпечували роботою,а ще платили податки і збори роками? Ясно,що така земля і в такому місці-БАЗАР!!! Потрібно торговий центр.А що ті підриємці-в Польшу на заробітки,будуть більше мати
12 Квітня 2018, 22:20
А що буде як горітиме мерія разои з ьимт хто засідав.Іх на пожарну безпеку переавряли?
12 Квітня 2018, 22:31
Якби горів контейнер як контейнер був закритий то з людей ніхтоб не постраждав бо ринок був би закритий.А той контейнер що горів до ринку не належить .він стоіть на приватній територіі.І ще одне в контейнері згоріла тільки одна стіна.
12 Квітня 2018, 22:42
Щось останнім часом наших чиновників переслідують невдвчі долі.Як не вбють чи повіситься то піймають на хабарі...
12 Квітня 2018, 22:45
Труна без кишень вкрадене не візьмеш з собою!!!
12 Квітня 2018, 22:54
Колишнього головного пожежника рудого цигана вже судили-кажуть відкупився
12 Квітня 2018, 22:57
В Луцьку менші проходи і все нормально.Мабуть на вибори до Верховної Ради гроші хочуть збити.
12 Квітня 2018, 23:04
а як згоріла хата у самого пана Кіндера?
12 Квітня 2018, 23:20
Кіндер теж свічку церковну палив-гріхи замолював
12 Квітня 2018, 23:33
Дивує позиція мера! "Стрілочником" у випадку пожежі (не дай Боже) буде чомусь В.П.Войтанік....І всі претензії чомусь до керівництва облспоживспілки та Ковельського госпрозрахункового ринку. Але ж, шановні, перепрошую, кому належать земельні ділянки, на яких розміщені торгові споруди на ринках? Правильно-КОВЕЛЬСЬКІЙ МІСЬКІЙ РАДІ!!!! А облспоживспілка-ОРЕНДАР!!! Для чого пан Кіндер О.О. підписував два роки тому договори оренди, завідомо знаючи про порушення протипожежних норм та правил? Адже він (Кіндер О.О.) сам на виконкомі визнав, що проблема задавнена і нею ще займався перший зам. Трофимук А.В. ???? ВИСНОВОК: "Стрілочником" повинен бути пан Кіндер О.О. і ніхто інший! Ось так, малята.....
12 Квітня 2018, 23:56
Мафіозна влада Мавпа готує підвалини для будівництва ковельського Там-Таму
13 Квітня 2018, 00:36
Найкращий вихід - це підготувати територію колишнього стадіону "Локомотив" і перенести туди базар з дотриманням правил пожежної безпеки та будівельних норм. А на місці брестського базару побудувати або супергіпермаркет, або авторинок. "І буде всім добре".
13 Квітня 2018, 00:50
Йпті мать. Сороку за яйця тіпа хочуть взяти?)) Що що там ДНСник несе?)) Про те що вони щось там обговорюють?))). Знаємо як вони в банкетці обговорюють. ДНСникі повинні закрити той базар нахєр, а сорока вже мав би вийти.
13 Квітня 2018, 00:51
Войтанік не буде стрілочником. Він буде нести пряму відповідальність. Бо він керує службою прямо відповідальною за стан протипожежної безпеки. Так же само пряму відповідальність буде нести керівник ринку. Бо він прямо відповідає за протипожежну безпеку на своєму підприємстві. Власник земельної ділянки взагалі не несе відповідальності за стан протипожежної безпеки об'єктів на ній побудованих. В цьому випадку орендар по договору оренди повинен виконувати всі вимоги закону.
13 Квітня 2018, 01:12
Прочитай договір оренди, укладений з Волинською облспоживспілкою та одночасно і закони! В договорі є пункт щодо дострокового припинення у випадку невиконання вимог законодавства та умов договору! Хто здійснює контроль за виконанням умов договору оренди??????!!!!!!!! По-твоєму виходить, що Войтанік разом із Сорокою. А міська влада що "не при ділах"??????
13 Квітня 2018, 01:25
Охолонь. І подумай мозгами. На орендній землі розміщені об'єкти. Ці об'єкти є приватною власністю хазяїв ринку. Будівлі, забор, площадка асфальтована чи забрукована, доріжки. Все це не земля. Це об'єкти власності. Із під них землю не витягнеш. І залишається або її продати на викуп орендарю ринку. Або весь час надавати в оренду тому же ринку. Можна договора не продовжити. Але це буде на користь ринку. Бо його оті об'єкти залишаться все рівно стояти і бути власністю. Майно стоїть а орендна плата в місто не поступає. Міська влада геть не при ділах. Бо власник землі абсолютно не відповідає за протипожежний стан чужих об'єктів на ній.
13 Квітня 2018, 01:36
Охолоне чайник або самовар. І думаю я так, як думаю. Облспоживспілка має право власності лише на капітальні будівлі, а не на контейнери і таке інше. Мусив би знати і не писати єрунду! В даному випадку мова йде про контейнери, кіоски, прилавки і таке інше. На ці об'єкти права власності не було і ніколи не буде!. Дуже цікава точка зору: "Міська влада геть не при ділах." Тобто, надали землю (комунальне майно) в оренду, а далі ніякого контролю за її використанням? Так, по-твоєму?
13 Квітня 2018, 01:44
УКРОП попередньому<br/><br/>22:36 12.04.2018<br/> ПРИДУРКОВІ ТАК ПО МОЄМУ
13 Квітня 2018, 01:48
От чайнику і треба охолонути. Бо коли чайник вмів би читати то бачив що ні про які контейнери, кіоски, прилавки і таке інше ніхто тут не писав. А думати єрунду чайник може. І чайниковські питання задавати тоже. Контроль за користуванням землі не значить заглядати в кожную дірку на ринку.
13 Квітня 2018, 01:50
Я так розумію, що аргументи вже закінчились....
13 Квітня 2018, 02:08
Не вийде побудувати новий торгово-розважальний центр на місті ринку.Хоча хабарі вже проплачено!!!
13 Квітня 2018, 02:11
Краще неворошіть осине гніздо
13 Квітня 2018, 02:16
ТО НАМ ГОТУВАТИ ВИЛА ЧИ ВОГНЕГАСНИКИ
13 Квітня 2018, 02:24
Складається враження що це був запланований підпал - за взаємною згодою
13 Квітня 2018, 02:30
Кіндерятко охолонь зі своїми бізнес планами за чужий рахунок-без кишень!!!
13 Квітня 2018, 02:32
Потрібно замовити 1259 вил
13 Квітня 2018, 02:36
Приберіть Хамсу з ринку і все буде добре
13 Квітня 2018, 02:40
А я вам скажу чого зашевелилися з ринками. Малява пішла від підприємців в антимонопольний комітет, почали трясти, перевіряти, от кожен свій зад прикрити хоче.
13 Квітня 2018, 02:43
Кіндеру мало 30 відсотків з 2 000 000 кожен місяць-АПЕТИТИ РОСТУТЬ
13 Квітня 2018, 05:57
Кожен отримає по отриманим відсоткам
13 Квітня 2018, 10:07
Червонопикий з самогоном цигарками та розеденим спиртякою завжди буде разом з клушами що продають зіпсуту рибу
13 Квітня 2018, 10:08
Черономордий купив вогнегасника особисто в головного рятувальника
13 Квітня 2018, 10:21
А ДЕ ТІ ГРОШІ ЩО ЗБИРАЛИ З ПІДПРИЄМЦІВ НА РОТИПОЖЕЖНИЙ РУКАВ-КОМУ НА КИШЕНЮ
13 Квітня 2018, 10:25
Тоді хтось розжився з рятувальників на гідрантах на 10 000 американських гривень
13 Квітня 2018, 10:42
То що знову збираємо на гідранти
13 Квітня 2018, 10:47
Вміють робити гроші
13 Квітня 2018, 11:48
ЧУДОВА СТАРТОВА ІДЕЯ ДЛЯ БУДІВНИЦТВА ТОРГОВО- РОЗВАЖАЛЬНОГО КОМПЛЕКСУ.
13 Квітня 2018, 11:49
Раніше Мавп собі склепа збудує
13 Квітня 2018, 11:54
А В ОЧЕНЯТАХ ВЖЕ БАКСИ СВІТЯТЬСЯ
13 Квітня 2018, 11:55
Чиновники вже всі спасенні
13 Квітня 2018, 11:57
Мавпа з іншими хабарниками можуть винести вперед...
13 Квітня 2018, 12:00
Куплю вживані вогнегасники
13 Квітня 2018, 12:12
Як вони всі швидко писки наїдають на держслужбі
13 Квітня 2018, 12:26
Ринок вже багато років комусь не дає спокую
13 Квітня 2018, 13:49
В ж..пу &quot;клюнул жарений петух&quot;... притому рашенівського походження - і всі заметушилися. Но ціль то одна - використати це в своїх інтересах, ніхто ж про людей не думає. Послідовна стратегія розвитку міста відсутня, в &quot;злачних&quot; місцях, прямо на тротуарах, в зоні дії перехресть, перед входами в торгівельні заклади, що вже давно існують в капітальних спорудах - як грибки ростуть різного роду павільйончики та кіоски з 25-річним терміном оренди. Проаналізуйте, хто їх власники і зрозумієте, що Кіндер не дибіл - він просто ним прикидається.
14 Квітня 2018, 05:18
То мені потрібні вогнегасники
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром