Ковельчанки у бібліотеці зібралися на «Українське чаювання»

31 Жовтня 2023, 16:43
Ковельчанки у бібліотеці зібралися на «Українське чаювання» 1173
Ковельчанки у бібліотеці зібралися на «Українське чаювання»

У холі публічної бібліотеки Ковеля відбувся перший захід нового формату – затишний, щирий та цікавий – «Українське чаювання».

Про це інформують на сторінці КЗ «Публічна бібліотека» Ковельської територіальної громади у фейсбук.

Ідею директорки закладу Ольги Пірожик розвинули креатив-командою і створили неповторну атмосферу української світлиці, додали душевного тепла, магії народної пісні та духмяних смаколиків.

Методистка бібліотеки, організаторка та ведуча заходу Ангеліна Махнюк підготувала цікаву програму.

Спочатку, використовуючи мультимедійні засоби Інтернет-центру, учасники чаювання побували на онлайн-лекції від Максима Яременка (доктора історичних наук, дослідника Києво-Могилянської академії), яка торкнулася теми українських взаємин з чаєм – одним із найважливіших напоїв світу.

А далі дегустували трав’яні чаї. Організатори заздалегідь приготували висушені цілющі трави: м’яту, мелісу, чебрець, липу, чорнобривці, нагідки та лаванду. Додали запашних волинських ягід журавлини та малини, плодів шипшини та обліпихи. Неповторного аромату ритуалу чаювання додали смаколики, створені дбайливими руками працівників бібліотеки та гостей. Одна з них – пані Раїса Хвещук, яка добре розуміється на травах Волині, готує чайні суміші, передає їх для воїнів ЗСУ.

За приємним чаюванням співали українських народних пісень, які професійними голосами підсилювали Каріна Ткачук та Єлизавета Критчук під супровід гітари від Олександра Середи.

Поетеса та волонтерка Інна Михайлова прочитала свої щемкі вірші про чаювання на фронті, а директорка книгозбірні Ольга Пірожик створила тематичну підбірку поезій про чай, яку кожен тепер може доповнювати власними роботами чи фотографіями. Є у цій збірці особливе фото під назвою «Тепло» від загиблого фотографа-ковельчанина Максима Бурди, яке люб`язно надала його дівчина Марія Лукашук. А поетеса Валентина Клюнтер уже доповнила цю підбірку власним віршем.

Символічним вхідним квитком на захід був пакетований чай для воїнів. Зібрали аж два великі кошики упаковок з чаєм, які передали волонтерам з ГО «Берегині Волині», а вони відправили їх у Куп’янськ захисникам.

Також сувенірні мішечки трав'яного чаю з чорнобривцями отримали наприкінці усі гості заходу. 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024