Ковельчанка стала переможницею міжнародного конкурсу з українознавства

15 Квітня 2018, 10:00
3425

У березні 2018 року стартував XI міжнародний конкурс з українознавства для учнів 8-11-х класів. У ньому уже втретє беруть участь учні ковельської школи-НВК № 13.

Про це повідомляють у Ковельській міській раді.

Наукові роботи юних дослідників щороку високо оцінюються журі, тож призові місця на IX та X міжнародних конкурсах з українознавства стали гарною традицією цього навчального закладу.

Цьогоріч на XI міжнародний конкурс з українознавства було надіслано наукове дослідження на тему «Особливості інтернет-журналістики на історичну тематику в умовах війни з РФ (на матеріалі інтернет-видання «Історична правда»)». Цю наукову роботу написала учениця 11-Б класу Дарина Воздіган (науковий керівник — вчитель українсь¬кої мови та літератури Інна Трофімук).

 

Дарина Воздіган
Дарина Воздіган

 

Зазначимо, що учениця уже вдруге намагалася підкорити вершини міжнародного конкурсу, адже у 2017 році дівчина виборола друге місце за наукову роботу та перше — у тестуванні з українознавства.

Цього року зусилля Дарини увінчалися успіхом: її наукове дослідження за результатами І заочного етапу було гідно оцінене журі й у НВК надійшло запрошення взяти участь у фіналі XI міжнародного конкурсу з українознавства.

Звичайно, непросто було вибороти місце серед добре підготовлених, націлених на перемогу юних науковців із 23 областей України та ряду країн (Грецької Республіки, Королівств Бельгії та Іспанії, Республіки Польщі). Проте наполеглива праця щодо написання наукової роботи, ґрунтовні знання з української мови, літератури та історії, продемонстровані під час написання контрольної роботи, а також добре підготовлений, активний захист власного дослідження принесли гідний результат — Дарина Воздіган була визнана переможцем XI міжнародного конкурсу з українознавства для учнів 8-11-х класів загальноосвітніх навчальних закладів та нагороджена грамотою й цінними подарунками.

Коментарі
15 Квітня 2018, 14:42
Радіймо Українці - настає відродження!
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024