Ковельська міська рада буде виділяти гроші на зміцнення війська і без «військового» ПДФО

10 Листопада 2023, 15:59
Ігор Чайка 260
Ігор Чайка

У Ковелі відбулось чергове засідання виконавчого комітету міськради.

Під час засідання 9 листопада  розглянули понад 40 питань. Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Про підсумки виконання бюджету громади за дев’ять місяців 2023 року звітувала начальниця фінансового управління Валентина Романчук. Вона зазначила, що за основними джерелами доходів загального фонду бюджет виконаний на 107,5 відсотка. Додатково отримано 34, 2 мільйони гривень.

Як відомо, учора Верховна Рада проголосувала за те, аби забрати із місцевих бюджетів «військовий» ПДФО і передати у державний. Це буде зроблено з жовтня нинішнього року. Тож Ковельська громада має повернути у державну казну 4 мільйони гривень.

Головний фінансист наголосила, що нововведення у законодавстві також зумовить і те, що у наступному  році місцевий кошторис буде меншим на 60 мільйонів.

Міський голова Ігор Чайка поінформував виконком, що Ковельська громада на 100 відсотків забезпечила повернення  ПДФО, який отримали від військових на підтримку Збройних Сил та Територіальної оборони. А це — 56 мільйонів гривень. З них – 11, 5 мільйона було спрямовано на жовтневій сесії.

«На сьогодні оголошено тендер на закупівлю 150 FPV-дронів. Готується ще один  тендер на придбання 20 квадрокоптерів – 16 звичайних «мавіків» та 4 – з тепловізором. Запитів маємо  дуже  багато. Не всі ми уже можемо виконати. Втім, хоча надходження до бюджету зменшаться, та все ж наша громада буде й надалі знаходити можливості, щоб допомагати військовим», – наголосив мер.

Виконком затвердив фінансовий план Ковельського МТМО, взяв до відома інформацію про  виконання Програми економічного і соціального розвитку Ковельської територіальної громади за 9 місяців 2023 року.

На засіданні прийнято рішення про видачу ордерів на однокімнатні квартири в порядку черговості учаснику бойових дій  та дитині-сироті. Попередньо ці питання розглянула громадська комісія з житлових питань.

Звільнили від плати за навчання в студіях та танцювальному колективі народного танцю:  

– дітей з сімей загиблих військовослужбовців під час повномасштабної російсько-української війни та які перебували в зоні дії АТО (ООС) – мешканців Ковельської територіальної громади;     

– дітей з сімей учасників бойових дій, осіб з інвалідністю та військовослужбовців, які беруть участь у повномасштабній російсько-українській війні – мешканців Ковельської територіальної громади.

Виконком надав дозвіл КП «Ковельводоканал»  на розробку тимчасових схем організації дорожнього руху на час виконання робіт по об’єкту «Аварійно-відновлювальні роботи на самопливному каналізаційному колекторі по  вул. Театральна — від вул. Леонтовича до КНС №1».

Прийняли рішення про здійснення заходів з організації благоустрою шляхом проведення демонтажу незаконно встановлених воріт, огорожі на вулиці 22-го Січня та незаконно встановлених об’єктів на землях комунальної власності на вулиці Карпенка-Карого.

Виконком розглянув та прийняв рішення з інших важливих питань життєдіяльності  громади, серед яких: виділення матеріальної допомоги мешканцям громади, внесення змін до переліку адміністративних послуг, які надаються управлінням ЦНАП, захисту прав дітей. Затверджено Положення про відведення секторів для почесних поховань.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024