Мер Ковеля бере участь у німецько-українській конференції

16 Листопада 2023, 18:32
Мер Ковеля бере участь у німецько-українській конференції 386
Мер Ковеля бере участь у німецько-українській конференції

Міський голова Ковеля Ігор Чайка бере участь у німецько-українській конференції муніципальних партнерств, що проходить у Лейпцигу.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

На форум з’їхалось майже півтисячі мерів і представників місцевого самоврядування двох країн. Головні питання порядку денного  – партнерство та ефективна співпраця міст, посилення місцевого самоврядування, допомога і участь німецьких громад у відбудові України.

Привітали учасників заходу Президенти України Володимир Зеленський (онлайн) та Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр. Серед спікерів – мери Києва Віталій Кличко, Лейпцига – Буркгард Юнг, Дніпра – Борис Філатов, посол України в Німеччині Олексій Макеєв.

На сьогодні укладено майже 190 муніципальних партнерств між німецькими та українськими містами і громадами, до війни їх було  вдвічі менше. 

Ковель має великий досвід міжнародної співпраці, зокрема в Німеччині. На конференції Ігор Чайка працює спільно з представниками міст-партнерів – Барзінгхаузена та Саарбрюкена. На зв’язку –  Вальсроде. Обговорили поставку ще  трьох пожежних машин, які для нашої громади передасть  Саарбрюкен. На черзі – доставка в Ковель нової техніки для комунальних підприємств у рамках безкоштовної допомоги від  GIZ, що фінансується Федеральним урядом Німеччини. Це стало можливим  теж завдяки партнерству.

Як зазначає Ігор Чайка, з трибуни конференції прозвучало чітке запевнення в тому, що Німеччина не залишить Україну сам на сам з агресором і продовжить свою підтримку: як гуманітарну, так і військову.

Гасло конференції – «Разом до Європи», а майбутнє України – в Європейському Союзі, де сформоване сильне місцеве самоврядування, отже і нашій країні необхідні подальша децентралізація та розвиток міст. Сильні міста – сильна держава.

Примітно, що захід проходить в Лейпцигу – місті, де 34 роки тому відбулася мирна революція, яка зруйнувала Берлінський мур, що розділяв Східну і Західну Німеччину. Лейпциг є партнером Києва вже 62 роки. Це найстаріше партнерство муніципалітетів.

«Конференція – це ще хороша можливість познайомитись з програмами, які спрямовані на відновлення послабленої війною економіки нашої країни. Ми працюємо  над залученням зовнішнього фінансування на важливі  проєкти для нашої  громади,  які наразі неможливо реалізувати за бюджетні кошти. Це  той напрям, який є одним із пріоритетних в  роботі», – зауважив мер.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024