Ковель: слухали шістьох свідків у справі вбивства неповнолітньої

18 Квітня 2018, 14:56
3965

У Ковельському міськрайонному суді заслухали шість свідків по справі вбивства Катерини Литкіної.

Засідання відбулося у вівторок, 17 квітня, – пише ІА ВолиньPost.

Нагадаємо, Катерину Литкіну, яка проживала у Нововолинську, знайшли мертвою після 11 днів відсутності вдома.

Наразі відбувається слідство. Є двоє підозрюваних – Назар Статочнюк і Максим Терлецький, якого у січні затримали у Словенії та мають передати Україні.

Засідання відбулося у відкритому режимі. Свідчення у цій справі надали учні Нововолинського електромеханічного коледжу, випускниця гімназії міста Нововолинська, а також колишній класний керівник обвинувачуваного у вбивстві Катерини Литкіної Назара С.

Cуддя Ірина Логвинюк з’ясувала думку присутніх щодо можливості проведення засідання за відсутності потерпілої Вікторії Литкіної, одного з представників захисту Олександра Волощука і частини свідків, які не прибули.

Оскільки рішення проводити судове засідання було прийняте, а клопотання відсутні, в залу суду запросили першого свідка.

Студентка Олена Чорна після присяги розповіла, що з дитячого садочка вони із Катериною були близькими друзями, потім сиділи з нею за однією партою.

«В 10-му чи 9-му класі вона закохалася в Максима Т., який проживає у Словенії. Він до нас приїжджав не дуже часто, але коли приїжджав, вона старалася піти до нього на зустріч.

Вважаю, що Катерина Литкіна спілкувалася з Назаром С., бо їй дуже подобався його брат. Зустрічі з Назаром відбувалися у школі, тому що ми навчалися в сусідніх класах. Думаю, і поза школою, і «ВКонтакте» була переписка.

Я впевнена, що у Назара Статочнюка була симпатія до Каті Литкіної. Напевно, він ревнував її до свого брата, тому і оприлюднив в мережі її відверті фото, які вона скидала Максиму», – повідомила Олена Чорна.

На прохання прокурора Артема Рішка свідок обгрунтувала свої твердження про ревнощі. Дівчина розповіла, що Назар С. був агресивним, коли розмова заходила про його брата – про це їй говорила Катя Литкіна.

«Катерина Литкіна завжди могла розказати вам про свої проблеми і негаразди? Чи це були правдиві розповіді?» – запитав прокурор.

«Про такі випадки завжди розповідала. Ці фото були скинуті Максиму, а він скинув Назару», – відповіла Олена Чорна.

На запитання прокурора, як ці фотографії відобразилися на спілкуванні Назара та Катерини, свідок відповіла: «Звичайно, їй було неприємно і не раз з ним зустрічалася і говорила про це. Але йому було все одно, ніби смішно на це».

Свідок розповіла, що Катерина Литкіна зазвичай зустрічалася з Максимом Т. пізно ввечері, після 22-ої години, коли на вулиці було темно.

ЇЇ свідчення перервав адвокат Віктор Шостак, заперечуючи їх. Він пояснив, що ці покази неможливо перевірити та поцікавився, чому Олена Чорна говорить про те, що відверті фото Литкіної в інтернет викинув саме Назар, а не Максим.

Відтак дівчина пояснила, що її колишній хлопець навчався у класі з Назаром С. У останнього тоді були наміри роздрукувати фото і розклеїти у школі, однак ситуацію змінило втручання вчителів, які дізналися про це.

Судді заслухали решту свідків, які характеризували обвинувачуваного у вбивстві Назара С. з позитивної сторони. Колишні одногрупники розповіли, що хлопець ніколи не відмовляв у допомозі, був завжди відкритим та веселим. Навчався середньо, слухався вчителів та ні з ким не сварився. У поведінці юнака не спостерігалося нервових зривів, був спокійним і врівноваженим.

Його колишній класний керівник з гімназії Тетяна Малєва засвідчила, що у школі він з повагою ставився до старших, друзів не мав, але й не був ізгоєм, дружив з усіма – хлопцями та дівчатами.

«Навчатися не хотів, але мама весь час контролювала, приходила в школу, і в телефонному режимі ми спілкувалися та намагалися його спонукати до навчання», – повідомила Малєва.

Таких рис як підлість і злість у поведінці Назара С. вчитель не помічала, скоріше, в нестандартних ситуаціях він міг заплакати, каже вона.

Батько вбитої Литкіної поцікавився у педагога, чи мав місце інцидент, коли Назар кинув у шкільній вбиральні петарду. Педагог пригадала, що інцидент дійсно стався, проте мама Назара С. на наступний день відшкодувала всі завдані збитки.

Судді постановили продовжити заслуховувати свідків 19-го квітня.

Коментарі
18 Квітня 2018, 18:33
Вангую: Вбивця - не Назар Статочнюк
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39