У Ковелі хочуть перевести музей у колишній РАЦС і поставити новий пам’ятник Богдану Хмельницькому

20 Квітня 2018, 18:00
Пам’ятник Богдану Хмельницькому у Ковелі 6926
Пам’ятник Богдану Хмельницькому у Ковелі

У четвер, 19 квітня, відбулося засідання комісії, на якій депутати Ковельської міськради обговорили пропозиції перенесення Ковельського історичного музею в приміщення будівлі колишнього РАЦСу, про проведення ремонтно-реставраційних робіт пам’ятника Богдану Хмельницькому.

Про це повідомляють у Ковельській міській раді.

Завідувач сектором планування та контролю за забудовою міста відділу містобудування та архітектури Марія Приступчук звернула увагу присутніх, що уже надійшла кошторисна пропозиція від Львівської національної академії мистецтв щодо реставрації монумента Богдану Хмельницькому. На думку фахівців, недоцільно говорити про його відновлення, оскільки він виготовлений з недовговічного матеріалу. Натомість радили виготовити новий та надали пропозиції.

Депутати дійшли висновку, що варто підтримати цю рекомендацію та обрали найоптимальніший кошторисний варіант.

Щодо облаштування у приміщенні РАЦСу Ковельського історичного музею, то голова комісії Ігор Ткачук вніс пропозицію ретельніше вивчити це питання та повернутися до його вирішення під час підготовки до травневої сесії міської ради. 

 



Коментарі
20 Квітня 2018, 21:26
Знову набють кишені
20 Квітня 2018, 21:37
а чому у пікінеса такий вигляд зляканий?
20 Квітня 2018, 21:59
За що ми любимо Богдана?..
20 Квітня 2018, 22:03
Знову хочуть вкрасти гроші, ви бляді, в парку хліва достройте
20 Квітня 2018, 22:36
И не забудьте его развернуть в сторону России, Дебилоиды постмайданные
21 Квітня 2018, 01:33
Новий Бондан то є правильно. Новий пініс краще ніж старий та вялий, чекаю сюрприз від кіндера на вибори...
21 Квітня 2018, 01:40
Памятник может еще год-другой постоять на прежнем месте. Или это самая первая проблема в городе? Или под памятник уже деньжата распилили? Что-то тат не так... Сколько лет стоял и никому до него не было дела... темните депутаты
21 Квітня 2018, 01:50
А шо вже хочуть на місці музею? Щось скромно промовчали в статті.
21 Квітня 2018, 01:54
Так для чого два пам'ятники в м. Ковелі Богдану Хмельницькому ?
21 Квітня 2018, 01:59
Ні ви усі неправі! Памьятник треба робити булава сипеця, погана прикмета, музей крайне необхідний бо з заду нікому там парашу викачати а мені ніде ночувати рядом смердить. То усе альтаїр з корпусом нагадили. От негідники!!!
21 Квітня 2018, 02:38
В порядку декомунізації треба переплавити паротяг привокзальний і зробити з нього нового Богдана з булавою
21 Квітня 2018, 10:35
Себе переплав.
21 Квітня 2018, 12:08
Не вам с Ивахевим решать .что делать с паровозом-символом! Мозги у вас плавятся?
21 Квітня 2018, 12:16
Необхідно поставити на обговорення питання спорудження ще одного пам"ятника Б.Хмельницькому.Читайте Т.Г Шевченка .
21 Квітня 2018, 12:43
Нащо нам той Бодік ,а в музеї зроблять файний генделик
21 Квітня 2018, 18:38
Так сідай на той вонючий паротяг і їдь в свою козломордію, зупинишся в тупіку, в комуні фашистській.
21 Квітня 2018, 20:04
Залізничників не чіпайте! Дорога- "железная". а люди -золотие! Кому куди іхати...Ветераном -не кожний буде.
22 Квітня 2018, 01:46
В пекло ти б вже заїхав, недоумку!
22 Квітня 2018, 21:10
Всих гавнюків готові вивезти до хутора Михайлівського-БЕЗКОШТОВНО!!! Не чіпайте ветеранів. паровоза - символа...займайтесь корисними для людей справами!
23 Квітня 2018, 00:01
Лиште в спокої Богдана. Прчитайте, про нього хоч що небуть. Напроклад Т.Г. Шевченко:<br/>Амінь тобі, великий муже!<br/>Великий, славний! та не дуже...<br/>Якби ти на світ не родивсь<br/>Або в колисці ще упивсь...<br/>То не купав би я в калюжі<br/>Тебе преславного. Амінь.<br/><br/>Або: Розрита могила:<br/>,,,Ой Богдане, Богданочку,<br/>Якби була знала,<br/>У колисці б задушила,<br/>Під серцем приспала...<br/><br/>Тарас Шевченко про Хмельницького и его сдачу Украины в российское рабство: …Ой Богдане! Нерозумний сину! Подивись тепер на матір, На свою ... Ой пане Богдане, Нерозумний сину! Занапастив Польшу Ще й нашу Вкраїну. Гей, гей, занапастив, зруйнував, Бо в голові розуму мало мав.<br/><br/>Або візьміть взаємовідносини з Острожським(засновник Острожської Академії), Вишнивецькими (БайдаВишнивецький) засновник Січі. <br/>А, що то було в нього з вірою??? Ой, ой, ой. Але це для вас не зрозуміти.<br/> Отак, що небуть без думки, без ідеї, без смислового навантаження &quot;клеїте горбаого&quot; і хоч би ....<br/> Одумайтесь.
23 Квітня 2018, 12:43
І нехай стоять поряд памятники старий і новий Богдану, а поряд поставте ще памятник Кияну(його іменем назвали вулицю, про якого невідомо:- коли І як потрапив в АТО?<br/>- на якій посаді був?<br/>-чий наказ виканував(якщо такий був, а не самодіяльність)?<br/>-хто з ним був?<br/>- коли і де саме відбулась подія?<br/>-яку посаду він обіймав?<br/>-при яких обставинах загинув?(хто &quot;свої, хто &quot;чужі&quot;, осколок міни, чи патрон з автомата)...І т.д.<br/> Точно відомо, що займався не дозволеними законом справами, і, що за те, що сказав про перейменування вулиці свою, до речі правдиву, думку зняли з посади Балака О.С.<br/> Як бачимо всі підстави ремонтувати, будувати памятник Богдану і інші -&quot;є&quot;.Залишилось когось зняти з посади.Кого? Поки що невідомо? Але кандидатів більше, ніж достатньо. Отже, вперед по &quot;бездорожью и безграмотности&quot;.
23 Квітня 2018, 13:14
Я на рахунок музею. Ним дійсно треба займатися, організувати роботу так, щоб він став центром ісоричних знань, досліджень, культури, науки перш за все для дітей. Те, що в нас соьгодні є, крім того, що це місце набіру експонатів, нічого більше сказати не можна. Музей це не стіни і дах. Куди не кинься проколиів, перекручень, надуманості, викривлень більше, ніж досить і більше, ніж допустимо. Бідні діти.
25 Квітня 2018, 11:43
Читаю я і думаю. Памятники, музеї, увіковічнення у назвах вулиць надуманих героїв, бідні діти. За що Прокопів,Бичковський, керівники музею, культури з бюджету гроші тягнуть. Може більше толку буде, менше шкоди, якщо їх взагалі відсторонити від роботи. Послухайте, що про перших двох говорять люди, їх колеги. Який професіоналізм. Може вже пора їм працювати по спеціальності. Показати, що може хоч на що небуть здатні. Хоча сумнів давить. Хватить &quot;изображать птичку&quot;, протирати штани і займатись ..., Доречі &quot;...&quot; є предмет заняття далеко не батьків, а тих, як колись казали &quot;кому слід&quot;.
26 Квітня 2018, 03:37
Думаю ми разом зберемося, обговоремо, думаю ми наш памятник збережемо.
26 Квітня 2018, 03:43
А ми за те, щоб був памятник тепловозу поряд.
26 Квітня 2018, 03:44
А ми за те, щоб був памятник тепловозу поряд.
26 Квітня 2018, 03:44
А ми за те, щоб був памятник тепловозу поряд.
26 Квітня 2018, 03:53
Ви нічого не розумієте. Нехай буде памятник Богдану, Кияну, паравозу, локкомотиву і вагону.
28 Квітня 2018, 16:17
Пушці є памятник, паравозу - є,тепловозу і вагону побудуємо, треба побудувати ще памятник танку, Богдану - є ,побдуємо йому ще один. І як в кращих традиціях української столиці, коли вулиця, учбовий заклад, парк, а в ньому памятник і меморіальна дошка про це одноіменні. В Ковелі на вулиці Богдана Хмельницького є памятник Богдану Хмельницькому.Крім ньго,треба побудувати ще один і переіменувати існуючі об`єкти в салют ім. Б.Хмельницького, школа ім. Б.Хмельницького, хоспіс ім. Б.Хмельницького, парк ім. Б.Хмельницького.<br/> &quot;Бред сумасшедшего&quot;? Так. А хіба не бред, коли одна з найбільшох вулиць у місті носить ім`я Кияна, людини не зрозумілої біографії і тим більше не зрозумілих вчинків. А хіба не бред, що обговорюється питання ремонту чи побудови памятника особі, яка спалила пів України, спалилив би і пограбував Львів, якби &quot;мер&quot; Львова Конецьпольський не дав йому викуп (читай взятку). Якби не Берестечко( один з основних полководців, що розгромив Богдана гетьман І. Вишневецький з козаками), то спалилив би і пограбував Володимир, Луцьк, Ковель(якщо він існував в той час, Прокопів, Бичковський, музей??????? Кому памятник? Неуки!) А скільки люду поклав і перш за все українців, а з ними і поляків, євреїв. Це був один з перших ..., скажемо, скромно- масових вбивств.<br/> Вдумайтесь. Крилаті слова Богдана «Все створене людськими руками ними ж може бути знищено».<br/> Напишіть їх на постаменті. Що робите?
28 Квітня 2018, 16:47
Пушці є памятник, паравозу - є,тепловозу і вагону побудуємо, треба побудувати ще памятник танку, Богдану - є, побдуємо йому ще один. І як в кращих традиціях української столиці, коли вулиця, учбовий заклад, парк, а в ньому памятник і меморіальна дошка про це одноіменні. В Ковелі на вулиці Богдана Хмельницького є памятник Богдану Хмельницькому.Крім нього,треба побудувати ще один і переіменувати існуючі об`єкти в салют ім. Б.Хмельницького, школа ім. Б.Хмельницького, хоспіс ім. Б.Хмельницького, парк ім. Б.Хмельницького.<br/>&quot;Бред сумасшедшего&quot;? Так. А хіба не бред, коли одна з найбільшох вулиць у місті носить ім`я Кияна, людини не зрозумілої біографії і тим більше не зрозумілих вчинків(є ж кому досліджувати освіта, культура, слідопити, музей). А хіба не бред, що обговорюється питання ремонту чи побудови памятника особі, яка спалила пів України, спалилив би і пограбував Львів, якби &quot;мер&quot; Львова Конецьпольський не дав йому викуп (читай взятку). Якби не Берестечко( один з основних полководців, що розгромив Богдана гетьман І. Вишневецький з козаками), то спалилив би і пограбував Володимир, Луцьк, Ковель(якщо він існував в той час, Прокопів, Бичковський, музей??????? Кому памятник? Неуки!) А скільки люду поклав і перш за все українців, а з ними і поляків, євреїв. Це був один з перших ..., скажемо, скромно- масових вбивств.<br/>Вдумайтесь. Крилаті слова Богдана «Все створене людськими руками ними ж може бути знищено».<br/>Напишіть їх на постаменті. Що робите?
28 Квітня 2018, 22:59
ТАНКІСТ ПРАВ.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром