У Ковелі дискутували про організацію безоплатної правової допомоги

22 Квітня 2018, 14:08
Під час заходу 2373
Під час заходу

У КП «Ковельський міський культурно-просвітницький центр» відбулася публічна дискусія щодо організації безоплатної правової допомоги на Волині.

У заході взяли участь представники органів місцевого самоврядування, громадські активісти, які займаються питаннями надання безоплатної правової допомоги, працівники державної системи БПД, – повідомляє сайт Центру зростання громад.

Спочатку виступила голова Громадської організації «Центр зростання громад» Надія Клімук, яка повідомила, що організація функціонує впродовж шести років з 2011 року. За цей період до Центру за допомогою звернулось понад 16 000 клієнтів.

Організація є однією із засновників Мережі правового розвитку , як потужного об’єднання громадських організацій, що посилюють правові можливості людей у співпраці з органами місцевого самоврядування в Україні.

Мережа правового розвитку – один із провайдерів надання первинної правової допомоги, яка постійно працює над підвищенням якості своїх послуг.

Нині реалізовується пілотний проект «Підвищення доступу до правосуддя вразливих верств населення у громадах Волинської, Харківської та Херсонської областей» – розповіла Надія Клімук.

Мета проекту – підвищити доступ до правосуддя вразливих верств населення шляхом налагодження ефективної комунікації між надавачами безоплатної правової допомоги в громадах та судами, проведення моніторингу діяльності системи надання безоплатної правової допомоги у громадах Волинської, Харківської та Херсонської областей.

Директор Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Василь Ковальчук розповів про найтиповіші проблеми, з якими звертаються люди до місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) та ідентифікацію типових звернень запитувачів правової допомоги.

Надія Клімук повідомила, що у період з грудня 2017 року по квітень 2018 року Ковельським офісом Мережі правового розвитку надано 400 консультації. При цьому найбільш поширеними є питання сімейного права, соціального забезпечення (в т. ч. щодо учасників бойових дій, земельні та спадкові справи.

Коментарі
22 Квітня 2018, 22:30
Моєму знайомому безплатно нашептали, в суд сказали, що не ходять і відзив на позов не захотіли оформити. В результаті суд по спадщині знайомий програв бо не мав грошей на адвоката.
22 Квітня 2018, 23:36
Хай Вася поділиться досвідом , як надавав безоплатну допомогу за гроші, "бідній" КонаЩуці???
22 Квітня 2018, 23:53
То вже краще звернутися до дипломованого юриста - фахівця своєї справи - Костьовята!Він не підведе!
23 Квітня 2018, 09:47
Вася із наших...
23 Квітня 2018, 12:47
Ви з мене смієтесь, а я скільки розглядів справ затягнув на роки, скільки сторонам та суддям крові попив! Не ціните...
23 Квітня 2018, 15:37
Організація, від якої жодної користі. <br/>Особисто мене проінформували не правильно. Допоміг лише адвокат.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром