Другого підозрюваного у вбивстві Каті Литкіної сьогодні привезуть зі Словенії

23 Квітня 2018, 10:45
Катя Литкіна 13303
Катя Литкіна

Сьогодні, 23 квітня, підозрюваного у вбивстві Каті Литкіної Максима Терлецького привезуть в Україну. 

У Ковельському міськрайонному суді розглядають справу про вбивство 16-річної Каті Литкіної з Нововолинська. Подруга Олена Чорна розповіла декілька важливих деталей.

Про це пише Радар.

Нагадаємо, що Катерина Литкіна 1 серпня 2016 року вийшла з дому і не повернулася. А 11 серпня того ж року на териконі біля шахти №3 знайшли її понівечене тіло. 

Обвинувачений у вбивстві сусідки Назар Статочнюк справді цькував Катю поширенням її суто приватного фото, яке вона надіслала його двоюрідному братові Максиму Терлецькому. Той мешкає у Словенії, в Нововолинськ до родичів приїздив щоліта на канікули. І, вочевидь, повівся непорядно – скинув її фото Статочнюку.

На рік молодший за Литкіну Статочнюк навчався з нею разом у нововолинській гімназії. Вона була у десятому класі, він – у дев’ятому. 

Фото з’явилося в підлітковій інтернет-спільноті Нововолинська, його брутально коментували.

Але Статочнюку такого покарання для Каті виявилося недостатньо. Він, як засвідчила у суді Олена Чорна, сам показував її приятелеві те фото на мобільному телефоні. І казав, що роздрукує та розвісить по всій гімназії.

Втихомирився лише після того, як його застерегла від таких намірів класний керівник Тетяна Малєва.

Водночас запевняв учительку, що це не він виклав фото в інтернеті і взагалі він тут ні до чого.

Пані Малєву також допитали у суді.

«Навчався посередньо, зате був дуже чемний, із усіма дорослими вітався, дисциплінований, слухняний. У проблемних ситуаціях нерідко плакав. Інцидент із петардою у шкільному туалеті? Так, було, вкинув петарду в умивальник. Але мама одразу все відшкодувала, нічого страшного», – сказала колишній класний керівник Статочнюка.

Свідок Олександр Моніч, який міг би підтвердити чи спростувати це твердження Олени, на суд не прибув. Він навчається у Польщі. Натомість прибули з Нововолинська його батьки. 

 

1

 

Саме з Монічем Статочнюк спілкувався в соцмережі, обговорюючи зникнення Каті і звістку про те, що її тіло знайшли на териконі. 

Другий істотний для розуміння поведінки обвинуваченого момент. До історії з фотографіями Катя з Назаром Статочнюком була в добрих стосунках. Він навіть запросив її на свій день народження – і Катя прийшла, згадала Олена.

Олена навіть припустила, що Статочнюк ревнував Катю до свого двоюрідного брата. Бо на питання про брата реагував дуже нервово.

Катя й гість зі Словенії – Терлецький, що зупинявся на літо у родині Статочнюка, бачилися зазвичай увечері, коли вже було темно. Після скандалу з фото, після інших болісних для Каті подій він, приїхавши в Нововолинськ улітку 2015 року, запропонував Каті зустрітись – біля її ж будинку.

І Катя попросила Олену піти на цю зустріч разом.

Статочнюк і Олена стояли осторонь, поки Катя з Терлецьким розмовляли хвилин 15-20.

Терлецький перебував у тіні, обличчя його за кілька метрів Олена розгледіти не змогла. Розмова була спокійною, Катя потім виглядала цілком задоволеною.

Адвокат Статочнюка пан Шостак заявив, що покази Чорної нічим не підтверджені й не є доказом у справі.

У понеділок, 23 квітня, о 19-й годині у Бориспіль літаком мають доправити Максима Терлецького, якому вже вручили підозру про його причетність до вбивства Катерини Литкіної.

 

1


 

Коментарі
23 Квітня 2018, 20:15
Вангую: Статочнюк не вбивав
24 Квітня 2018, 19:59
Хто знає чи вже привезли ?
18 Березня 2022, 04:51
Чи нашли її телефон, чі є надєжда його найти!?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром