У Ковельській громаді уперше буде діяти Програма профілактики раку шийки матки

22 Грудня 2023, 17:26
Відбулась груднева сесія Ковельської міської ради 308
Відбулась груднева сесія Ковельської міської ради

Відбулась груднева сесія Ковельської міської ради. 

Це відбулося 21 грудня. Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Ключове питання — бюджет громади на 2024 рік. За словами спеціалістів, документ є збалансованим та реальним до виконання. Він має забезпечити фінансування пріоритетних напрямків економічного та соціального розвитку Ковельської МТГ. Підтримка Сил ЗСУ — теж одне з першочергових завдань. Обсяг фінансування, передбачений на матеріально-технічне забезпечення сил оборони – 50 мільйонів гривень.

Упродовж року стаття видатків буде збільшуватись. На цьому неодноразово наголошував міський голова Ігор Чайка.

Депутати затвердили Програму економічного і соціального розвитку громади на 2024 рік. Перший заступник міського голови Тарас Яковлев, який представляв документ, зауважив, що планують виконувати нагальні роботи. Зокрема, у громаді продовжать влаштовувати укриття, удосконалювати вентиляційні системи в них. Заплановано завершити низку ремонтів, що стосуються благоустрою, які розпочали у нинішньому році.

Важливе спрямування – розширення кладовища і реконструкція сміттєвого полігону, поліпшення стану мереж водовідведення та водопостачання. Прибудинкові території у наступному році ремонтуватись не будуть. Із доріг – невідкладне.

Уперше у нашій громаді буде діяти Програма профілактики раку шийки матки шляхом вакцинації дівчат віком 9–14 років проти вірусу папіломи людини на 2024–2026 роки. У ній передбачений фінансовий ресурс на профілактичні щеплення та визначено цільові групи, які будуть охоплені вакцинацією.

Загалом внесли зміни та прийняли 20 місцевих програм. Вони стосуються підтримки військових, охорони здоров’я, освіти, культури, спорту, соціального захисту, охорони навколишнього середовища.

Ухвалили низку рішень з регулювання земельних відносин, надали дозвіл на розроблення детальних планів територій.

Окрім цього, депутати заслухали інформацію про роботу архівного відділу і сектору «Трудовий архів» з реалізації державної політики у сфері архівної справи і діловодства на території міста; відділу містобудування та архітектури, Центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024