У Ковелі відбулась вистава за твором Марії Матіос «Нація»

24 Квітня 2018, 18:10
2723

Нещодавно у Палаці учнівської молоді аматорський театр медичного коледжу представив виставу «Нація» за романом Марії Матіос.

Про це повідомляють у Ковельській міській раді.

Заступник директора навчального закладу, керівник колективу Вікторія Каленікова говорить, що довго вибирали тему для нової постановки, але зупинились саме на цьому творі, адже молодь сьогодні особлива. Це вона згуртувала українців на Майдані, вона готова говорити на актуальні теми сьогодення. 

«Нація» – це драма-реквієм за тих, хто віддав життя за Україну, та тих, хто нині воює на передовій. Це пам'ять про воїнів, які гинуть, захищаючи нас. Переживали, чи зможуть наші студенти передати емоції, чи зможуть зіграти. Але діти молодці: без жодних декорацій, своєю акторською майстерністю примусили нас затамувати подих, вслухатись в кожне слово, кожну думку», – розповідає Вікторія Анатоліївна.

Директор медколеджу Олена Григола каже, що учасники театральної студії так захопили всіх твором Марії Матіос, що його перечитав весь колектив. І, дивлячись сьогодні виставу, не віриться, що на сцені - майбутні медики, адже вони були справжніми акторами.

Як запевняють педагоги, ніхто нікого не примушує до занять в театрі, це власна воля студентів, і вони готові до нових експериментів, нових постановок. Майже 20 чоловік відвідують студію, всі вони особистості. Що цікаво, багато хлопців з великим задоволенням вчаться акторській справі.

Вистава не залишила глядачів байдужими. А її кульмінацією стало виконання всім залом «Молитви за Україну». 

 

1

1









Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром