Оголосили вирок священнику, який у Ковелі через зірвану черешню зв'язав школярку

31 Грудня 2023, 16:18
Оголосили вирок священнику, який у Ковелі через зірвану черешню зв'язав школярку 828
Оголосили вирок священнику, який у Ковелі через зірвану черешню зв'язав школярку

У Ковелі оголосили вирок настоятелю римо-католицького костелу святої Анни.

Про це йдеться в вироку Ковельського міськрайонного суду, який оприлюднили 20 грудня.

Нагадаємо, 8 червня 2023 року малолітня дитина, учениця 6 класу перебувала на території костелу Святої Анни римо-католицької церкви, де рвала черешню. Побачивши це, настоятель парафії Храму Святої Анни РКЦ схопив останню за руки та, всупереч її волі, силоміць потягнув до гаражного приміщення житлового будинку (монастиря), де незаконно позбавив її волі, зв`язавши тіло дитини скотчем, що супроводжувалося погрозою застосування предмету, зовні схожого на зброю у вигляді рушниці. Незаконно утримуючи її в гаражі близько 15 хвилин. Та лише після цього звільнив тіло малолітньої потерпілої від клейкої стрічки та надав можливість останній без перешкод покинути гаражне приміщення та територію храму.

У вироку зазначається, що священник свою винуватість визнав повністю. Пояснює свої дії надмірною і погано контрольованою злістю щодо вчинку потерпілої, бажанням її налякати і провчити. Засуджує свій вчинок і намагається загладити його наслідки. Відшкодував шкоду потерпілій, вибачився перед її батьками.

Зрештою суд визнав священника винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.146 КК України, і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на два роки. Але на підставі ст.75,76 КК України його звільнили від відбування призначеного покарання з випробуванням, а саме з умовою, що він протягом 1 року не вчинить нового кримінального правопорушення і буде періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації і повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Окрім цього, з священника стягнули в дохід держави судові витрати в сумі 6936 гривень.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024