До Ковеля приїхав німецький благодійник Міхаель Хааке

04 Січня 2024, 17:28
До Ковеля приїхав німецький благодійник Міхаель Хааке 305
До Ковеля приїхав німецький благодійник Міхаель Хааке

Українець в душі, хоча за паспортом громадянин Німеччини — так про себе говорить давній друг Ковеля – Міхаель Хааке.

Він зі своїми колегами Гансом-Дітером Капельсом та Вольфгангом Герлахом з благодійного товариства «Допомога дітям Ковеля» традиційно у цю зимову пору приїхали у Ковель. Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

3 січня з делегацією з міста Вальсроде зустрівся міський голова Ігор Чайка. Гості багато розповідали про те, чим займаються, адже з початком російсько-української війни їх організація розширила свою діяльність. Кожну вільну хвилину  присвячують Ковелю та Україні, займаються пошуком необхідної допомоги.

До Різдва у Вальсроде відбувся благодійний ярмарок, на якому збирали кошти, за які вирішили придбати квадрокоптери для Ковельського батальйону 100-ї окремої бригади Територіальної оборони. Сертифікат на безпілотники передали меру, а як тільки вони надійдуть, то одразу будуть доправлені на передову. Також для наших воїнів приїхали з Вальсроде солодкі гостинці.

«Навіть попри велику небезпеку ви прибули до України. Це для нас дуже цінно і важливо. Величезне спасибі, що допомагаєте нам, підтримує з перших днів війни. Дякую, що завжди на зв’язку. Дрони, які ви вирішили купити для хлопців, дуже потрібні зараз на передовій. Вони допомагають виконувати бойові завдання та зберегти життя наших людей», – зазначив Ігор Чайка.

У Міхаеля Хааке заплановано ще багато зустрічей, візитів, його чекає багато ковельчан, щоб обійняти, подякувати, потиснути руку. Бо це — людина, яка є генератором добрих справ. Якби їх описати, то вийшла б збірка у кілька томів.

Довідково: Щороку під час новорічно-різдвяних свят у Ковель приїжджають представники товариства «Допомога дітям Ковеля» на чолі з його головою Міхаелем Хааке з німецького міста-партнера Вальсроде. Також з ініціативи організації «Допомога дітям Ковеля» та особисто Міхаеля Хааке з 1999 року на оздоровленні у Вальсроде щоліта відпочиває півсотні дітей з малозабезпечених сімей, сиріт та напівсиріт. 

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024