У Ковельській лікарні видалили хворому аденоїди методом, яким користуються в європейських клініках

29 Квітня 2018, 09:00
5747

Вперше на Волині на базі Ковельського МТМО дорослому пацієнту проведена ендоскопічна ендоназальна, через ніс, аденотомія за допомогою шейверної системи. 

Про це повідомляється на сторінці Ковельського МТМО у Фейсбук.

Тобто під контролем ендоскопа видалені аденоїди спеціальним інструментом – шейвером, який містить змінні ріжучі обертові леза і аспіратор (відсмоктувач). Отоларинголог за допомогою шейвера зрізає патологічні тканини, які відразу ж видаляються. 

Переваги шейверної техніки – мала травматичність, тобто здорова тканина глотки не пошкоджується, ризик кровотечі мінімальний, рубців не залишається, при цьому ендоскопічний контроль дає можливість повністю видалити аденоїди, попередивши рецидив.

 



 

Коментарі
29 Квітня 2018, 13:44
Видалили, звичайно ж, безплатно - за європейськими розцінками...
29 Квітня 2018, 21:42
Уляно, поцікавтесь скільки держава виділяє коштів на лікування одного пацієнта, а за всі оплати які пацієнт проводить у маленькому віконечку він отримує чек ві касового ордеру з мокрою печаткою, за рахунок тих оплат сума для лікування ще хоч на трошки збільшується а решта коштів йде на розвиток самої лікарні і її об'єднання, якщо ж у Вас або ж когось іншого з читачів цього посту появиться думка на рахунок привласнення саме тих коштів, то поспілкуйтеся з хорошими бухгалтерами чи економістами наскільки це проблематично і які наслідки від цього будуть! <br/>Говорячи про &quot;за кордон&quot; та &quot;Європу&quot; (ненавиджу це слово), ви завжди забуваєте про загальнообов'язкове медичне страхування в тих країнах, люди там весь час платять за своє здоров'я, в нашій країні Вам ніхто не забороняє купувати страхові поліси на випадок попадання в лікарню. <br/>І ще... ті з Вас які будуть писати чи навіть думати про те що, звідки лікарі беруть авто, прикраси, просто гроші я більш чим впевнений, що Ви перші хто при вдалій і результативній зустрічі з лікарем даєте йому конверти з &quot;вдячністю&quot;...<br/>На замітку відношення до лікарні та медперсоналу абсолютно немаю, просто бісить коли люди пишуть нічого не знаючи та не розуміючи!
29 Квітня 2018, 21:51
Коли дають подяку за якісно зроблену роботу це добре. Коли лікар крутить носом і ігнорує хворого- цене дуже добре. Коли ще й не починали лікувати а вже кажуть давай &quot;добровільного внеска&quot; інакше не зробимо аналізів і не будемо лікувати - це уже погано
29 Квітня 2018, 23:10
Видалили автогеном без наркозу. Зате безплатно, хіба рахунок за газ прийде. Внучку доктора Менгеле - Уляну Супрун - за грати за геноцид українців.
30 Квітня 2018, 17:25
Не бути страховій медицині, бо це медична реформа. А у мене рехворма - на тобі сімейного лікаря замість страховки і 370 гривень на рік при вартості видалення чиряка 7000 гривень. Хто ще не відчув різницю?
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром