У Ковелі відбулася спільна міжконфесійна молитва за Україну

22 Січня 2024, 13:04
У Ковелі відбулася спільна міжконфесійна молитва за Україну 611
У Ковелі відбулася спільна міжконфесійна молитва за Україну

У недільний день ковельчан об’єднала спільна міжконфесійна молитва за Україну. 

Вона проходила 21 січня біля стели на честь загиблих земляків та Героїв Небесної Сотні, що на Меморіалі Слави. Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Усі разом зі священниками та пасторами церков міста Ковеля просили у Бога Перемоги та миру, молилися за наших воїнів, які на фронті самовіддано і мужньо стоять за українську землю. Священники відслужили панахиду за загиблими Героями.

Організатор зустрічі настоятель храму Миколая Чарнецького отець Роман каже, що їх парафія разом з радою Церков ініціювала спільну молитву. На перший захід їх приїхав підтримати Владика Йосафат Говера, єпископ УГКЦ Луцького екзархату. 

«Ми об’єднані сьогодні в молитві і просимо у Бога: дай нам сили не зламатися, витримати усі випробування, які на нас спадають, що нас очікують», – наголосив він у своїй промові.

Звернувся до присутніх міський голова Ігор Чайка.

«Немає у нас зараз більшого бажання, ніж бажання зупинити війну, здобути справедливий мир, Перемогу, відновити те життя, яке було у нас до 2014 року. Дякую усім, хто прийшов попросити заступництва у Господа для наших воїнів, для тих, хто працює на Перемогу в тилу, за те, що пом’янули тих, хто поліг за майбутнє України», – сказав мер.

Завершився захід духовним гімном України «Боже великий, єдиний» у виконанні хору храму Миколая Чарнецького.

 

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024