У Поворську відзначили 105 річницю Дня Соборності України

22 Січня 2024, 15:09
У Поворську відзначили 105 річницю Дня Соборності України 197
У Поворську відзначили 105 річницю Дня Соборності України

З нагоди 105-ї  річниці Соборності України у приміщенні Поворської сільської ради відбувся тематичний захід «Молюся за тебе, Україно!», який підготували працівники Центру культури і дозвілля.

Про це інформують на сайті Поворської громади. 

22 січня ми згадуємо важливу подію української історії - проголошення Акта Злуки українських земель 1919-го року, коли Українська Народна Республіка та Західноукраїнська Народна Республіка об’єдналися в соборну державу і це увінчало прагнення до єднання українців, розділених кордонами тогочасних імперій. Згадана подія повністю руйнує твердження російської пропаганди, буцімто українські землі вперше об’єднав Сталін у 1939 році.

Під час заходу прозвучала інформація про значущість проголошення Акта злуки українських земель, його актуальність у контексті сучасних воєнних подій в Україні. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять усіх Героїв, які віддали своє життя за свободу і незалежність України, в тому числі і мешканців нашої громади. 

Сільська голова Інна Бондарчук наголосила, що нині Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. 

«У сучасному спротиві російській агресії ми довели свою згуртованість і спільне прагнення жити у вільній державі, яка сама визначає майбутнє. Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього, як на полі бою, так і в тилу. Ми, українці з різних регіонів держави, маємо і надалі разом працювати, боротися з окупантами, створювати знакове і важливе, адже ціль у нас спільна: незалежна, демократична і соборна Україна. Єднаймося!», – зазначила вона.

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024