У Ковельській гімназії провела лекцію з мовознавства скандально відома Ірина Фаріон

01 Травня 2018, 14:55

У вівторок, 24 квітня, в актовій залі ковельської гімназії імені Олени Пчілки відбулася зустріч учителів-словесників з Іриною Фаріон, українським мовознавцем, педагогом, політичним і громадським діячем, депутатом VII скликання від ВО «Свобода», головою наглядової ради Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика.

Про це повідомляється на сайті гімназії.

Зустріч організувала Світлана Богдан, доктор філологічних наук, завідувач кафедри історії та культури української мови СНУ імені Лесі Українки.

Ірина Фаріон прочитала лекцію про мовні норми, презентувати свою нову книгу «Мовний портрет Івана Пулюя». Окрім цього, розповідала, як її студенти створювали добірку мовних плакатів, обурювалася, що зі шкільної програми вилучені такі знакові твори української літератури: «Бояриня» Лесі Українки, «Жовтий князь» Василя Барки. ЇЇ дуже непокоїть той факт, що мало творів Івана Франка вивчається на уроках.

Ірина Дмитрівна нагородила своєю книгою «Мовна норма» лауреатів обласного конкурсу імені Петра Яцика учнів 2-В класу Урбановського Михайла та 3-А класу Пархомук Яну, а також ученицю 7-А класу Касьян Маргариту, лауреата обласного конкурсу-захисту наукових робіт та учнів з інших шкіл. Зокрема, Шаясюк Софію та Балецьку Юлію з 7-ї школи.

 

6