У Ковелі відбулась зустріч з водіями маршруток і АТОвцями, – Сергій Кошарук

02 Травня 2018, 09:00
5693

У Ковелі відбулась зустріч з водіями ковельських маршруток та учасниками АТО.

Про це повідомляється на персональному сайті заступника голови Волинської ОДА і колишнього мера Ковеля Сергія Кошарука.

«У зв’язку з тим, що частішають випадки конфліктів між водіями ковельських маршруток та учасниками АТО, фракція «Солідарність», головою якої я є, вирішила розібратися у причинах непорозумінь та допомогти їх усунути, аби надалі обидві сторони не мали претензій одна до одної.

Отож ми підтримали ініціативу зустрічі усіх сторін – одного з ковельських перевізників, АТОвців, депутатів, та інших представників громадськості.

АТОвці нагадали, скільки зафіксовано випадків нетактовної поведінки водіїв маршрутних таксі стосовно учасників бойових дій. Найсвіжіший відбувся нещодавно, і усі деталі конфлікту були зафільмовані (про це повідомляли місцеві ЗМІ). Наші військові просили знайти шляхи вирішення проблеми, щоб у майбутньому уникнути подібних ситуацій.

 


 

Перевізник Сергій Корсак, водій якого нещодавно відмовився перевозити за посвідченням учасника бойових дій військового, зі свого боку нарікав на те, що місцеві та державні органи влади не шукають ефективних шляхів, які компенсували б перевезення усіх пільгових категорій населення. Мовляв, перевізник втрачає великі кошти, тож не дивно, що частині пільговиків відмовляють в праві на безкоштовний проїзд.

Мені та моїм колегам депутатам довелося нагадати Сергію Корсаку його ж слова, а саме, що перевізникам забороняється відмовлятися від пільгового перевезення без належних підстав. Тому, якщо пільговику відмовляють у проїзді, він повинен уточнити ім’я та контактні дані перевізника, прізвище та ім’я водія, записати номер транспортного засобу, дату, час і маршрут - якомога більше інформації, аби можна було запитати у перевізника причину невиконання Закону України. У разі нахабного небажання перевізником дотримуватися закону, можна прискіпливо перевірити дотримання норм та позбавляти його маршруту.

 

2

 

А взагалі депутати нашої фракції вважають, що проблему пільгових перевезень можна владнати простіше - варто було б запровадити електронні квитки. Таким чином можна відстежити не лише реальну кількість перевезених пільговиків, а й обсяги пасажиропотоку в цілому. Впровадження електронних квитків дасть змогу зрозуміти, що перевізнику вистачає тих коштів, які міська влада компенсує, а за необхідності додати ще.

Питання упорядкування пільгових пасажирських перевезень актуальне по всій Україні. Над його розв’язанням думають і у Кабміні. Нещодавно КМУ прийнято рішення «Про встановлення державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування». Постановою затверджується соціальна норма кількості пільгових поїздок, а також розподіл пільгових поїздок транспортом загального користування на міських та приміських маршрутах, що потрібно для визначення розміру щомісячної готівкової виплати. Це черговий крок українського уряду до надання пільг у готівковій формі замість пільг компенсації. Місцева влада при бажанні та можливості може збільшувати пільгові нормативи.

 

1

 

Зустріч завершилась домовленістю: перевізники повинні провести з усіма водіями відповідні бесіди, аби вони толерантно ставилися до АТОвців і не відмовляли у безкоштовному проїзді, АТОвці повинні повідомляти у виконавчий комітет Ковельської міської ради та депутатам, зокрема з «комунальної» комісії про випадки відмови їм у проїзді, а депутатам треба попрацювати над удосконаленням системи пільгових перевезень і прийняти відповідне рішення на сесії міської ради, опираючись на урядові рішення та Закон України», – йдеться на сайті.

Коментарі
02 Травня 2018, 12:31
За гроші що завгодно
02 Травня 2018, 12:36
А КОРСАК МАБУТЬ, ДУЖЕ БІДУЄ. пО НЬОМУ ВИДНО, ЩО ТАКИЙ СОБІ БІДОВЕНЬКИЙ ХЛОПЧИК
02 Травня 2018, 12:50
Ввести фіксацію доходів! А то все говорять не вистачає грошей, а реальної суми ніхто не знає, скільки людей перевозять.<br/><br/>Шановні ветерани, так називають людей , які брали участь у бойових діях, а не Атовці, пропоную скаржитись на стан маршруток , хай їх перевірять.... якщо вони таке бидло!
02 Травня 2018, 12:51
Корсика а АТО , хай заробить собі пільговий проїзд.
02 Травня 2018, 12:53
Що з такими людьми , як наші перевізники і як люди , які мовчки реагують на несправедливість, можна щось змінити в країні?????????? А ще хочемо жити краще)))) маємо те на що заслуговуємо.
02 Травня 2018, 13:28
а для чого Корсаку в АТО? це ж про нього писали у статті &quot;Двоє ковельчан примазалися до учасників АТО і привласнили 4 гектари землі&quot; https://vidomosti-ua.com/volyn/103911
02 Травня 2018, 13:50
а де виплата в грошах пільговикам
02 Травня 2018, 13:58
Кошарук через маршрутчиків програв вибори в Ковелі
02 Травня 2018, 14:44
Кожному пільговику видавати проїзні талони на місяць( які вони маютьвіддати водієві). А перевізник несе ці талони в собез і отримує гроші, тобто компенсацію. Що простіше.
02 Травня 2018, 15:07
Підтримую цю пропозицію.
02 Травня 2018, 15:13
А заслужи пільгу пенсісія не в рахунок,а тоді збирая талони.
02 Травня 2018, 15:15
А заслужи пільгу пенсісія не в рахунок,а тоді збирй талони.Поживи в бліндажах під обстріоами а по таліку петя верещить у нас домовленості.
02 Травня 2018, 16:07
А.Кошарук який ви добрий і чемний..скільки пільговиків їздить в маршруті (2) , людина на відео гарно без матів пояснила,що у нього є 2 пільговики...йому напевно теж треба косити сім'ю...чи ніхто не задумується...і чемно сказала , що за ним їде пільговим автобус...5хвилин і таку буду підняти...Чому пільги не замінити грошима...і ніхто не буде сваритись...всім буде добре...а то пільги дали - в гроші не виплачують....
02 Травня 2018, 16:07
А.Кошарук який ви добрий і чемний..скільки пільговиків їздить в маршруті (2) , людина на відео гарно без матів пояснила,що у нього є 2 пільговики...йому напевно теж треба косити сім'ю...чи ніхто не задумується...і чемно сказала , що за ним їде пільговим автобус...5хвилин і таку буду підняти...Чому пільги не замінити грошима...і ніхто не буде сваритись...всім буде добре...а то пільги дали - в гроші негрішми виплачують....
02 Травня 2018, 16:07
А.Кошарук який ви добрий і чемний..скільки пільговиків їздить в маршруті (2) , людина на відео гарно без матів пояснила,що у нього є 2 пільговики...йому напевно теж треба косити сім'ю...чи ніхто не задумується...і чемно сказала , що за ним їде пільговим автобус...5хвилин і таку буду підняти...Чому пільги не замінити грошима...і ніхто не буде сваритись...всім буде добре...а то пільги дали - в гроші не виплачують....
02 Травня 2018, 16:38
Яя натюрліх!!! Укр солдатен ніхт капітулірен!
02 Травня 2018, 17:53
укрофашисты убивали сограждан за бесплатный проезд
02 Травня 2018, 18:00
знаєте шановні пільговики . . .серед вас є також уже занадто грамотні , звісно я не кажу за свіх та все ж таки інколи слідкуйте за своїми п'яними язиками в маршрутках коли починаєте сваритиря і починаєте свлій нецензурний словесний панос, оскільки будучи свідком такої події і сидячи в маршрутці з двома малолітніми дітьми мені було дуже неприємно чути і думаю не тільки мені (з дітьми) а й іншим пасажирам вашу п'яну нецензурну лексику.
02 Травня 2018, 18:00
знаєте шановні пільговики . . .серед вас є також уже занадто грамотні , звісно я не кажу за свіх та все ж таки інколи слідкуйте за своїми п'яними язиками в маршрутках коли починаєте сваритиря і починаєте свлій нецензурний словесний панос, оскільки будучи свідком такої події і сидячи в маршрутці з двома малолітніми дітьми мені було дуже неприємно чути і думаю не тільки мені (з дітьми) а й іншим пасажирам вашу п'яну нецензурну лексику.
02 Травня 2018, 18:22
Скільки ти, урод, будеш з@сир@ти коментарі? Напиши, краще як РФ бомбила і масово убивала граждан в Сирії та Чечні. Чи боїшся, козліна, бо вова путлер тебе за одне місце візьме?!
02 Травня 2018, 18:43
Я чому ж ви сиділи і мовчали?! Чому зауваження не зробили?!<br/> <br/> Не потрібно рівняти всіх під одну гребінку! Люди життям ризикували, щоб бомба до вас не прилетіла, а ви .....які в нас люди злі!
02 Травня 2018, 18:46
Бомба я надеюсь вам еще прилетит, так сказать бумерангом
02 Травня 2018, 19:01
Нужно быть самым конченым долбойобом, чтоб пойти на поводу у пастора и убавать своих же сограждан из-за какой то сраной гейроинтеграции. Да, кстати как? Лучше жить стало уроды укропские
02 Травня 2018, 19:12
Моща мужик сказав як відрізав! Тільки це ти на вушко АТОшнікам скажи. Говно повиннно говорити як, правильно ГРОМЧЕ
02 Травня 2018, 19:27
ты меня фашистами не пугай, у самих револьверы имеются
02 Травня 2018, 19:59
Георгиевская лента (раздается бесплатно 9 мая на Красной Площади в Москве) имеет прямое отношение к наградам КОНР и солдатам РОА (армии Власова - около 800 000 человек). Многие офицеры РОА были кавалерами Ордена Св. Георгия и получили его еще в Российской империи.<br/><br/>Кавалерами Ордена Св. Георгия являются следующие одиозные личности:<br/><br/>генерал Петр Краснов, начальник главка казачих войск 3-го Рейха Комитет Освобождения Народов России<br/><br/>группенфюрер СС Рудольф Бангерский<br/><br/>генерал-майор Антон Туркул, командир II корпуса Вооруженных Сил КОНР<br/><br/>майор Александр Альбов, начальник отдела пропаганды штаба ВВС КОНР<br/><br/>кавалером Золотого Георгиевского оружия является группенфюрер СС Андрей Шкуро<br/><br/>георгиевская лента — это сейчас символ современных ФАШИСТОВ с русской пропиской, которые воюют против Украины на ее же территории.
02 Травня 2018, 20:10
І ДО МОСКАЛИКА ПРИЙДЕМО
02 Травня 2018, 20:24
ПІАРИ ВСЯКІ ЗАРАЗ НЕ ПРОХОДЯТЬ ВІД ЇХ ВЖЕ ТОШНИТЬ КІНДЕР НА ВАШОМУ ФОНІ НА ВИСОТІ МОВЧКИ ЩОСЬ РОБИТЬ І ВІН ВИГРАЄ ТИМ ЩО МОВЧИТЬ
02 Травня 2018, 21:22
Ахто тебе лякає ти є сама перелякане мишиня
03 Травня 2018, 01:15
Хоч одному бидлу-перевізнику по яйцях надавали?
03 Травня 2018, 01:37
Чому в маршрутках не вказується П.І.Б. водія і господаря маршрутки?
03 Травня 2018, 01:54
чем больше этих укрохероев сдохнет - тем лучше, все помним и за Донбасс и за Одессу.
03 Травня 2018, 10:06
мушку зпиляй
03 Травня 2018, 10:13
Поки дениска 73 рази згадує: нє забудєм і нє прастім, то Німеччина і Японія - передові світові держави.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024