У Ковелі завершили будівництво укриття для школи №2

30 Січня 2024, 15:51
У Ковелі завершили будівництво укриття для школи №2 311
У Ковелі завершили будівництво укриття для школи №2

Новозбудоване укриття у школі №2 вже приймає дітей під час повітряних тривог.

Про це повідомив міський голова Ковеля Ігор Чайка у фейсбук.

Шкільне укриття, який підрядник ТзОВ «Житлобуд-2» збудував з нуля, запрацював у перші дні січня.

Захисна споруда розрахована на 200 учнів. Місткості вистачає, бо діти навчаються у дві зміни. У приміщенні є генератор, налаштували систему вентиляції, є датчики відповідних режимів, пульти керування. 

Також триває будівництво найбільшого стаціонарного укриття для найбільшого за кількістю учнів ліцею громади – №1. Захисна споруда розрахована на 800 місць. Зараз підрядник – ТОВ «Волиньдорбуд» – завершує штукатурити стіни, далі – шпаклювання стелі. Поетапно заливають самовирівнюючу суміш на підлогу перед чистовою стяжкою. У санвузлах вже облаштували каналізацію, заливають стяжку та викладають плитку на підлогу. Незабаром будемо мати ще одне новозбудоване укриття.

29 січня мер Ігор Чайка із першим заступником Тарасом Яковлевим, заступницею Наталією Маленицькою та начальником управління освіти Віктором Бичковським оглянули обидві захисні споруди.

«Нагадаю, новозбудоване укриття відкрили у вересні минулого року в ліцеї «Оберіг». Ситуація з іншими укриттями така: Готуємося до оголошення тендеру для розширення укриття Зеленського ліцею. Триває проєктування для облаштування захисного приміщення на цокольному поверсі Тойкутського ліцею та нового будівництва укриття для ЗЗСО №9. Безпека дітей – пріоритет», – зазначив у дописі Ігор Чайка.

 

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024