У селі Білашів попрощалися із захисником Тарасом Сохацьким

05 Лютого 2024, 16:51
У селі Білашів попрощалися із захисником Тарасом Сохацьким 989
У селі Білашів попрощалися із захисником Тарасом Сохацьким

У бою з російськими окупантами поліг житель Білашева Колодяжненської громади Тарас Сохацький.

Про те, як відбулося прощання з захисником, повідомили на сайті Колодяжненської громади.

Тарас Іванович Сохацький народився в селі Білашів у 1992 році, закінчив школу, рано втратив батьків. Тож потому майже не навідувався в рідне село: працював та мешкав у різних місцях, а до мобілізації – у Львові. У пам’яті місцевих він залишився як хороша людина, адже був спокійним, щирим, добрим та відкритим.

Військовий був сапером інженерно-саперного відділення. Місцем служби була Донеччина, Авдіївський напрямок. Саме тут захисник поклав своє життя: загинув в результаті ворожого обстрілу 24 січня 2024 року.

2 лютого Колодяжненська громада зустрічала захисника навколішки, схиливши голови в скорботі. Віддавали захиснику останню шану та проводжали в останню земну дорогу.

Сільський голова Віталій Кашик у своїй промові висловив щирі співчуття рідним та всім, хто знав Тараса.

«Наш Герой був молодим, упевнений, мав багато планів на життя, але підступний ворог відібрав його. Так само він хоче відібрати в українців волю та незалежність, зробити своїми рабами. Але ми маємо бути єдиними, сильними і протистояти цьому – кожен на своєму рівні. Аж до самої Перемоги, на яку так чекаємо. Довіряймо нашим Збройним Силам, підтримуймо захисників і будьмо гідними подвигу наших Героїв. Вічна пам'ять та шана воїну Тарасові Сохацькому, слава усім Героям ! Слава Україні!», – сказав Віталій Кашик.

Заупокійна служба відбулася у храмі Різдва Святої Богородиці ПЦУ села Білашів, а потому – чин похорону з усіма релігійними та військовими почестями. Поховали Тараса Сохацького на місцевому кладовищі.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024