За вихідні у Ковелі на кір захворіло 39 людей

03 Травня 2018, 13:00

Кір продовжує прогресувати на Ковельщині.

Про це повідомляється на сайті Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України.

За вихідні у Волинській області зареєстровано 65 випадків кору: у місті Ковель — 39, Камінь-Каширський район – 8, Турійський район – 5, Луцький район — 4Ковельський та Любомльський райони по 2, Шацький, Локачинський, Горохівський, Іваничівський райони та Луцьк по 1 випадку. 

Згідно оперативних даних з початку року на кір захворіло понад 320 осіб. Найбільше хворіють у Ковелі – 72 особи.

«Турбує те, що почали хворіти медичні працівники, освітяни, працівники сфери обслуговування (продавці, фармацевти, водії маршрутних таксі, тощо). Зареєстровано випадок кору в породіллі у пологовому будинку Ковельського МТМО, серед контактних – 25 вагітних та понад 40 осіб із числа медичного персоналу. В медичному закладі проводиться комплекс профілактичних та протиепідемічних заходів по локалізації та ліквідації вогнища та недопущення поширення інфекції», – зазначають у центрі. 

У місті зареєстровано два нових спалахи кору: у Ковельському професійно-економічному коледжі ЛНТУ, де зареєстровано 4 випадки захворювання та у школі № 1, захворіло 3 учнів.

Окрім цьього, у школі № 2 збільшилась кількість хворих до 9 учнів.

Спеціалісти нагадують, що специфічного лікування кору не існує, захистити може лише щеплення. Вакцина якісна та безпечна, використовується в усіх країнах Європи. Також вони не рекомендують відвідування масових заходів, особливо з дітьми, котрим ще не виповнився 1 рік і щеплення їм ще не проведено по віку.