Фіскальна служба на Ковельщині завдала удару по нелегальній торгівлі спиртним

04 Травня 2018, 17:00

Державна фіскальна служба встановила, що керівник ТзОВ «НС Захід» здійснив контрольно-розрахункову операцію, придбавши в роздріб у вантажника чотири півлітрові пляшки горілки «Вейка», виробництва ТзОВ «Національна горілчана компанія», загальною вартістю 240 гривень, при відсутності ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями.

Як стверджують фіскали, це трапилося у приміщенні для зберігання оптових партій алкогольних напоїв, яке знаходиться у приміському селі Вербка на вулиці Ватутіна, де здійснює господарську діяльність ТзОВ «НС Захід».

Головне управління ДФС у Волинській області звернулося до суду про притягнення до адміністративної відповідальності керівника фірми.

В судовому засіданні по розгляду даної справи останній зазначив, що чотири пляшки горілки було реалізовано вантажником, який працює досить малий проміжок часу та необізнаний з особливостями проведення господарської діяльності, а його самого не було на підприємстві.

Суддя Ковельського міськрайонного суду Петро Бойчук постановив накласти на правопорушника адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 17 000 гривень з конфіскацією в дохід держави чотирьох пляшок горілки та стягнути з нього судовий збір в сумі 352,40 гривень.

Всі інші лікеро-горілчані вироби, які були вилучені державною фіскальною службою, суд постановив повернути власнику – ТзОВ «НС Захід», як такі, що не є предметом адміністративного правопорушення.