Незвичний спосіб вирощування корів відкрив нові можливості Поворській ОТГ

05 Травня 2018, 15:31
Безприв’язний спосіб випасання худоби 5770
Безприв’язний спосіб випасання худоби

Можливості для економічного розвитку з’явилися у Поворській ОТГ із приходом інвестора.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Йдеться про волинське підприємство «Баффало», де вирощують м’ясні породи корів, причому худобу випасають так званим безприв’язним способом – тварини цілорічно пасуться в полі, ночуючи при цьому в польових кошарах.

Безприв’язний спосіб – найпоширеніший спосіб утримання худоби у США і Європі. У США так утримують 85% великої рогатої худоби (ВРХ – ред). Фахівці вважають, що безприв'язне утримання ВРХ зменшує трудовитрати, підвищує потенціал продуктивності тварин завдяки тому, що їх селять у максимально природні умови. Сьогодні у європейських країнах безприв'язне утримання ВРХ на підстилці є обов'язковою умовою, щоб отримати сертифікат екологічно чистої продукції.

На підприємстві уже працює 15 осіб із Поворської ОТГ, причому вони оформлені офіційно, тобто, податки йдуть у громаду. Пастух, приміром, отримує 4500 гривень та премії за надбавки у вазі худоби тощо.

Тварини випасаються на територіях із так званим самосівом, худоба охоче їсть траву та дрібні гілки кущів.

До того ж підприємство потурбувалося не лише про працевлаштування жителів громади. Воно виділяє кошти на місцеві соціальні проекти – прибирання кладовища, підтримку місцевої футбольної команди.

На Волині безприв’язним способом вирощують кілька порід, наприклад, волинську м’ясну.

Радники Волинського ЦРМС під час відвідин Поворської ОТГ побували на місці випасу одного із стад, на власні очі побачили безприв’язний спосіб утримання тварин, кошари та кормушки і поспілкувалися із пастухом.

Коментарі
05 Травня 2018, 19:16
Так в чому тут заслуга Поворської ОТГ? Поясніть мені.
05 Травня 2018, 19:54
В пастухах!!!
05 Травня 2018, 21:46
Ну да, землі "хромади" потихеньку віддали "Буфалам", лісопосадки викорчували і підготували до спалювання, а потім будуть по селу бігати з бензопилою, як курва з торбою, шукати, де яке дерево зрізати. Господарі хр...ві.
06 Травня 2018, 02:05
..., що відкрили нові можливості Поворській ОТГ. Приємно, що чeсно працюєтe,що є ,хоч чимось похвалитися голові ОТГ. А чого нічого нe згадують про бeзліч пилорам, на яких працює куча народу, вони ,що нe надають нові можливості?Чи тільки знищують інфрастуктуру ОТГ ?Скільки пилорам в ОТГ? Скільки на них працює осіб ?А скільки офіційно оформлeних?Тобто, податки ідуть у громаду?Чи податки має платити тільки ,,Баффало,, ?
06 Травня 2018, 12:04
Довго не пропрацюють- Скоро насядуть "Братки" типу харківських і почнуть бради мзду за ДАХ. Так що все піде по вітру.
06 Травня 2018, 16:27
пане Семенюк ще допоможіть людям с.СИТОВИЧІ ЗАБРАТИ В КРУТИХ пілорамщиків людський пай .ВОНИ ЗАБРАЛИ ЛЮДСЬКЕ МАЙНО і користуються цим на протязі років безплатно .Інформація для прокуроріві суддів .
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024