«Заїжджаєш сюди – душа радіє», – Савченко про Голоби

07 Травня 2018, 09:00
Олександр Савченко 7001
Олександр Савченко

Голова Волинської обласної держадміністрації Олександр Савченко побував на святкуванні Дня селища у Голобах Ковельського району, яке нині святкує 474-ий «офіційний» День народження.

Гуляли День селища 6 травня, – пише ВолиньPost.

Перша письмова згадка про Голоби зафіксована 474 роки тому, а ще сьогодні виповнилося 235 років місцевому храму. 61 рік тому селище отримало приставку «міського типу», тож у День святого Юрія, покровителя церкви, у селищі традиційно і старі, і малі зібралися святкувати.

 



 

Зранку громада відвідала церковну відправу, а тоді вирушила у центр селища. Тут відбувся танцювальний флешмоб, акція «Рушник єднання», організували фуд-корт із прохолодними напоями та солодощами, розваги для дітей та дорослих – можна було навіть замовити екстравагантну екскурсію на бричці.

 

 

До свята запланували провести й лотерею, для якої підібрали цінні подарунки. Супер-приз - холодильник, а також телевізор, мікрохвильовки та іншу побутову техніку надав Благодійний фонд Степна Івахіва «Патріоти Волині», долучили й інших благодійників, а також кошти, які виручили за квитки від лотереї. Таким чином «родзинкою» та яскравим підсумком дня мав стати розіграш подарунків.

 


 

У місцевому будинку мистецтв організували концерт, тож туди зійшлося чимало місцевих мешканців.

На початку урочистої частини усіх вітав селищний голова Сергій Гарбарук, який розповів про успіхи громади. Похвалитися у Голобах мають чим – новенький ЦНАП, центр розвитку юнацтва, відремонтований Будинок мистецтв, архів та публічна бібліотека. У селищі також відремонтували вулицю Лесі Українки та стадіон «Дружба», де облаштували штучне покриття. Вирує в Голобах і культурне життя - театральний гурток, хори «Сузі’я» та «Червона калина» тощо.

 


 

Опісля Гарбарук з нагоди Дня селища вручив подяки благодійникам, активу місцевої громади. 

 


 

Далі ж голова запросив до слова очільника ОДА Олександра Савченка. Він зауважив, що людям пощастило бути господарями такої чудової землі.

«Заїжджаєш сюди – душа радіє. Красиво, затишно, привітно, люди веселі. Одним словом – свято», зауважив посадовець. Він додав, що нині у залі дуже багато молоді, а його вразило те, скільки всього зроблено в громаді.

 


 

«Я всім буду розповідати про чудову ОТГ і чудове селище», – додав Савченко. Він пригадав, як раніше їздив у чимало сіл, але це перший візит до людей, які дійсно щасливі. Згодом він зауважив, що це чудовий приклад того, як громада організувалася після децентралізації, а такий досвід треба тиражувати, аби інші теж прагнули доброго рівня життя.

Савченко додав, що сьогодні навіть погода – під свято.

«Заїжджаєш в це селище і зовсім по-іншому відчуваєш життя. В цьому, можливо, і є суть децентралізації, вони одними із перших об’єдналися… Вони господарі на своїй землі. В очі кидається не тільки краса селища - тут по-літньому весело, чудовий будинок культури, це результати їх 3-річної праці», – підсумував очільник ОДА. 

У ході святкувань людей вітав голова Ковельської РДА Віктор Козак, який розповів, що громада має натуру лідерів. 

 


 

«Голоби не тільки зачаровують, закохують, а й ваблять. Вони привабили перший візит на Ковельщину голови ОДА Олександра Савченка», – пожартував Козак. Тож він подякував посадовцю та пообіцяв спільно працювати, аби люди тут жили ще щасливіше. Посадовець зауважив, що кожного року буває на святі селища, і навіть вважає себе не гостем, а земляком.

«Мені приємно, що кожного року більшає людей, які приїжджають... Це дуже приємні результати», – додав чоловік. Громада добре справляється, чимало коштів вкладають в інфраструктурні проекти, і люди бачать результати. Окрім того, тут активні та працьовиті люди. Тому важливо, що Савченко приїхав познайомитися із Голобами», – підсумував посадовець. 

 



 

Опісля голобчан вітали представник Благодійного фонду Степана Івахіва «Патріоти Волині» Петро Самолюк, який передав вітальний адрес від нардепа, очільник обласного центру зайнятості Роман Романюк, який подякував за плідну співпрацю, настоятель храму архімандрит Ніфонт та голови сусідніх громад.

 


 

Згодом очільник Голобської громади подякував губернатору за таку високу оцінку громади.

«Дуже відрадно і приємно, що перший візит Олександра Ілліча на Ковельщину відбувся саме в нашу Голобську ОТГ, вдалося з ним поспілкуватися та обмінятися думками стосовно нинішньої ситуації і стосовно перспектив розвитку. Сподіваюся, що він задоволений візитом, що громада йому сподобалася. Ми все для цього робимо, але головне – що це свято подобається людям», – зауважив голова громади. 

На мешканців селища ж чекала «творча» частина урочистостей – розваги розпочали із вокального тріо з Луцька «Нота нео», після якого «запалював» публіку» квартет «Лучани». Для голобчан також підготували святкову дискотеку, яка відбудеться після завершення концерту. Тож сотні людей продовжували веселитися та залюбки спілкувалися, святкуючи 474 день народження рідного селища.

 






























Коментарі
07 Травня 2018, 14:55
Думала - Надю відпустили. Савченко.
07 Травня 2018, 16:43
нехай до нас в ковель заїде. подивиться в яку облуплену халупу заходить влада виконувати свої обов"язки слуг народу. А Товстига нехай розкаже як він продав Вересу тендери на прибирання міста і залишив усе місто в срачі. Коли приїде сюди новий губернатор, ми заставимо Товстигу виступити перед ковельчанами і пояснити свої корупційні дії.
07 Травня 2018, 17:04
А для чого чекати губернатора ? Закони і досвід Майдану дозволяють примусити любого чиновника прозвітувати перед громадою про свою діяльність.
07 Травня 2018, 19:12
А ти сама сядь до цієї кукукнутої зрадниці - веселіше буде
07 Травня 2018, 21:37
Згодом очільник Голобської громади подякував губернатору за таку високу оцінку громади. ГУБУРНАТОРУ???
08 Травня 2018, 08:10
Навіть ФСБшний батюшка засвітився на світлинах навіть пагани під рясою не замаскував
04 Червня 2018, 00:53
Все брехня. Школи по селах закриваються, лікарня закривається, ніхріна толкового підприємства не працює. Пекарні своєї у Голобах немає. Хліб привозять з усієї області, а "люди веселі", мабуть, ще й сигарети у Голоби якісь особливі привозять.
02 Липня 2018, 14:01
Вітя, хоть ти приструни його. Забув звідки ти?
02 Липня 2018, 14:32
У мене забрав Гробарук 250 грн. Мєлочна ...ука. У нього ні...уя не працює.
02 Липня 2018, 16:37
Буде хліб, - буде й пісня.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром