У Ковелі виділили гроші на харчування військових у лікарні, будівництво укриттів і зарплати вчителям

23 Лютого 2024, 17:04
У Ковелі виділили гроші на харчування військових у лікарні, будівництво укриттів і зарплати вчителям 1319
У Ковелі виділили гроші на харчування військових у лікарні, будівництво укриттів і зарплати вчителям

Відбулась 46-а сесія Ковельської міської ради, на якій прийняли майже 70 рішень.

Це відбулося 22 лютого. Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

На початку засідання депутати оголосили запити та звернення. Традиційно вони стосувались благоустрою громади, а також надання матеріальної допомоги на лікування.

На сесії затвердили звіт про виконання бюджету за 2023 рік. Зокрема, він виконаний на 102%, надійшло 954,4 мільйона гривень. У порівнянні з 2022 роком, отримали коштів на 91 мільйон гривень більше.

Разом з тим, внесли зміни до головного фінансового документа громади на 2024 рік. Передбачили додаткові асигнування на різні сфери життєдіяльності завдяки вільним залишкам коштів, які були наявні на початок бюджетного року – 92,1 мільйона гривень.

З них найбільше грошей виділяється на сили безпеки й оборони – 47 мільйонів 884 тисячі гривень. Понад 3 мільйони заклали у бюджеті 2024 року раніше. Загалом тепер це буде понад 50 мільйонів гривень, як і планувалось.

За словами міського голови Ігоря Чайки, у разі перевиконання бюджету ця сума буде збільшуватись, адже запитів від військових надходить дуже багато.

Передбачили додаткові асигнування на покращене харчування військових, які проходять лікування та реабілітацію у Ковельському МТМО – понад 1,2 мільйона гривень. Попередньо у бюджеті на ці потреби уже було виділено майже мільйон 202 тисячі гривень. На сьогодні – 2, 5 мільйони гривень.

25 мільйонів гривень піде на будівництво укриттів  у закладах освіти громади. Йдеться про ліцей №1, Зеленський ліцей, ЗЗСО №9. А також понад 750 тисяч – на укриття для стаціонарного відділення територіального центру соціального обслуговування.

Серйозну суму спрямують на виплати педагогічним працівникам, тому що місто отримало недостатню субвенцію з державного бюджету – на оплату додаткових годин навчального плану з окремих предметів, виплати надбавки за престижність педагогічної праці в розмірі 5% посадового окладу – 15 мільйонів 100 тисяч гривень. Додали депутати мільйон гривень і на літнє оздоровлення дітей.

На сесії розглянули та внесли зміни і доповнення до окремих місцевих Програм та затвердили низку Програм на 2024 рік: соціальної підтримки сімей загиблих військовослужбовців, поранених і зниклих безвісти осіб, які брали участь в АТО, ООС та захисті Батьківщини від збройної агресії російської федерації проти України; охорони навколишнього природного середовища; захисту населення і територій Ковельської територіальної громади від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру; розвитку земельної  реформи Ковельської територіальної громади;  розвитку фізичної культури та спорту; житло для молоді; для забезпечення виконання судових рішень; покращення функціонування Центру обслуговування платників Ковельської ДПІ Головного управління ДПС у Волинській області.

Прийняли рішення про передачу двох автомобілів, які Ковель отримав від німецького міста-партнера Барзінгхаузена, Збройним силам України. 

Депутати задовольнили заяви депутата міської ради Олени Мигулі та старости Тойкутського старостинського округу Юлії Трофимук про дострокове складання своїх повноважень.

Обранці громади прийняли звернення до Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності щодо політичних переслідувань Героя-розвідника Червінського Романа Григоровича.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024