У Ковелі матері загиблих воїнів АТО не хочуть грошей від влади через скандал на сесії міськради

07 Травня 2018, 16:59
Людмила Данилевич 6956
Людмила Данилевич

Черговою ганьбою для місцевих владних мужів закінчилася позачергова сесія Ковельської міської ради, яку скликав мер міста Олег Кіндер, хоча на ній і було прийнято запропонований проект рішення.

Напередодні видання Район.Ковель детально інформувало про причини цієї екстреної «сходки». Коротко нагадаємо, що мова йде про виділення до Дня матері (відзначається у другу неділю травня) одноразової допомоги матерям воїнів, які загинули в АТО, – по 5 тисяч гривень кожній. Таку ідею подала на сесії ще у квітні депутатка від «УКРОПу» Галина Стасюк, а депутатський корпус її підтримав.

Галина Миколаївна не вказувала ні у своєму виступі звідки взяти гроші, думаючи, очевидно, що влада «вріже» витрати на комунальну сферу. А чиновники запропонували взяти 25 тисяч гривень із загального депутатського фонду, з якого гроші виділяються ковельчанам, в основному, на лікування. Складається враження, що хтось зумисне хотів зіштовхнути «лобами» матерів Героїв АТО та хворих мешканців міста. У політиці немає моралі і це дуже показово проявилося в даному випадку.

Сьогодні, 7 травня, депутати ледве зібрали кворум для проведення позачергової сесії, а бюджетна комісія міськради, зі слів її голови Володимира Бойка, взагалі була не повноважною приймати рішення щодо проекту, автором якого є начальник управління соціального захисту населення Софія Сагаль.

Під час сесійного засідання керівник депутатської фракції «УКРОП» Ігор Пініс запропонував внести доповнення до проекту: за рахунок перевиконання міського бюджету за перше півріччя 2018 року відновити депутатський фонд на 25 тисяч гривень. Однак пропозиція «провалилась», не набравши необхідної кількості голосів.

«Хочу нагадати, що у міського голови, у виконавчого комітету міської ради є фонд – 300 тисяч гривень, наскільки я пам’ятаю, на такі саме цілі. Чому жодної копійки звідти? Чому за рахунок міських депутатів? Я не буду називати десятки інших джерел, звідки могли взяти тих 25 тисяч гривень. Мене дуже здивувала позиція фракції «Батьківщина». Чомусь на таке святе діло ми стаємо заложниками політичних ігор. Це не припустимо», – заявив Ігор Пініс.

При цьому він додав, що його фракція підтримує даний проект, хоч він є недосконалий і не правильний.

«От сидять там в залі особливо хлопці, які служили, і ну гарно ж на вуха слухається в частині того, що от є нєгадяї, які не хочуть, і в першу чергу міський голова, який не хоче виділити гроші… А ви совість маєте забирати гроші від людей, які хворі раком?! Маєте совість забирати гроші?!», – апелював Олег Кіндер.

Тоді головний «укропівець» Ковеля нагадав про нову сцену в центральному парку за 5 мільйонів гривень, і що мер не може 25 тисяч гривень знайти для матерів. Кіндер сказав Пінісу, щоб він встав і голосніше кричав. За словами міського голови, 380 тисяч гривень з міського бюджету на матеріальну допомогу виділяються практично на лікування хвороб. Тут до суперечки приєдналася Галина Стасюк, заявивши, що потрібно забрати премії міського голові та його заступників.

«Ви просто говорите і даже не соображаєте про що ви говорите», – відповів їй Олег Кіндер.

«Ваші піар-акції ми прекратимо в Ковелі», – попередив мера Ігор Пініс.

Начальник управління соціального захисту населення Софія Сагаль переконувала у правильності свого проекту рішення, аргументуючи, що на сьогодні депутати використовують набагато більше коштів, ніж це передбачено щомісячним кошторисом її управління.

На прохання когось із депутатів Олег Кіндер оголосив п’ятихвилинну перерву, під час якої Галина Стасюк ще раз мовила міському голові, щоб він віддав свої премії та надбавки матерям і не ганьбився.

«Це ж ганьба! П’ятеро матерів. І не дати. А скільки мільйонів «закопується» в асфальт. Як вам не соромно?!» – голосно давала прочуханки «укропівка».

Сам же Олег Кіндер назвав пропозицію Галини Стасюк чистим популізмом.

По суті «крапку» в цій сварці поставила голова громадської організації «Члени родин загиблих в АТО «Віра» Людмила Данилевич (на фото).

 


 

«Нам з таким скандалом не потрібне таке вшанування. Не потрібні нам ці гроші. Ми просто від них відмовляємось. Ви можете проголосувати за те, щоб зняти цю пропозицію взагалі. Тих п’ять чоловік. Навіть не п’ять, а шість, тому що є ще Артемук, яка півроку тому виписалася із Ковеля, хоч загиблий її син призивався з Ковеля. Її навіть не включили сюди, в цей список для вшанування до Дня матері. З такою неприємною сваркою гроші нам просто не потрібні. Ми будемо чай пити і сухарі їсти, а від вас нічого більше не попросимо і не звернемось», – присоромила Людмила Леонтіївна владу.

Тут не обійшлося без ремарки Олега Кіндера, який про матерів загиблих АТОвців прорік, що це їхнє право – отримувати чи не отримувати гроші. А Людмила Данилевич ще раз підійшла до мікрофону.

«У нас є онкохвора мама загиблого хлопця в АТО, якій виділили 500 гривень на проведення хіміотерапії. Це отак допомогла міська влада. Це ви вважаєте правильно? Коли своєму заступнику могли виділити 40 тисяч гривень», – зауважила вона.

Ні головуючий, ані депутати не прислухались до прохання Людмили Данилевич і більшістю голосів прийняли запропонований проект рішення.

 


Коментарі
07 Травня 2018, 20:16
Їм усім вкрадене бомбосховище вилізе боком як і Гетьману
07 Травня 2018, 21:25
Ну и тварюка этот Кинднр. Что б ему и его прихвостням не было добра. Думает что Бога за бороду поймал? Человек без совести и чести
07 Травня 2018, 21:45
це банда. Комунальне майно в оренду здають за копійки, а потім плачуть що в казні немає грошей. бандитам тюрми!!!
07 Травня 2018, 22:14
Ото Стасюк кашу заварила, тепер їсти буде великою ложкою)))<br/>Це все, що наші депутати вміють!
07 Травня 2018, 22:15
ПРАВИЛЬНО, ДЕПУТАТИ (ГАЛЯ, ІГОР) ПІДНЯЛИ ПИТАННЯ, ТО І ВІДДАЙТЕ З СВОГО ФОНДУ, ПОКАЖІДЬ НАРОДУ, ЯК ВИ ПРО НЬОГО ДБАЄТЕ НА СЕСІЯХ.<br/>А ПРО МІСЬКУ ВЛАДУ НАРОД ПОДБАЄ ПІД ЧАС ВИБОРІВ.<br/>А ТО ЯК &quot;СТРЕЛОЧНИКИ&quot; ХОЧЕТЕ РУКАМИ МАТЕРІВ АТОВЦІВ МЕРА &quot;ВАЛИТИ&quot;.
07 Травня 2018, 22:30
треба в міській раді заборонити премії і грошей в міському бюджеті побільшає , а то тільки склоками займаються .Совісті нуль.
07 Травня 2018, 23:18
Так вони і віддали.А мер і Батьківщиновці -ні.То хто гниди?
07 Травня 2018, 23:20
А гроші з депутатського фонду - це не міський бюджет? Міський!!!! То чого кричати? Яка різниця з якої &quot;кишені&quot; ? Усі вони з міської казни. Кричать ніби то гроші Пініса чи Кіндера.
07 Травня 2018, 23:59
А де Стасюк працює?
08 Травня 2018, 01:00
віддай хоч одну зарплату яку отримуєш від вкрадених грошей олігархів в людей тоді гванди
08 Травня 2018, 02:29
в укропі
08 Травня 2018, 02:32
https://ozon-st.cdn.ngenix.net/multimedia/1003207143.jpg ---- всіх вилікуємо !
08 Травня 2018, 02:50
Добре оцінили... аж в 5000 гривень...
08 Травня 2018, 08:04
Народ всіх казнокрадів показово вилікує
08 Травня 2018, 11:42
Громадська спілка &quot;Спілка воїнів АТО Волині&quot; чергове приниження матерів загиблих воїнів в зоні АТО на позачерговій сесії прокоментувала наступним чином : &quot; І таке жахіття робиться на нашій рідній Волині. Влада зовсім не поважає матерів хлопців, які загинули за мир на нашій землі. То яка тут повага та довіра може бути до влади? &quot;
08 Травня 2018, 13:38
До такоі влади поваги немає ніякоі.Вони виіють вшановувати тільки мертвих,своіми бридкими словами .Ганьба такій владі,ганьба!!!
08 Травня 2018, 16:50
ЇМ ВАШІ ВИСОВЛЮВАННЯ ДО ОДНОГО МІСЦЯ, АБИ НЕ ВИГАНЯЛИ З КАБІНЕТІВ І З ПОСАД.<br/>ВИ ВИСЛОВЛЮЙТЕСЬ, ПИШІТЬ В ГАЗЕТИ, ЩО ХОЧЕТЕ - ВАШЕ ПРАВО.<br/>А ВОНИ ПРИЙМАЮТЬ РІШЕННЯ, ЯКЕ ПІДЛЯГАЄ ВИКОНАННЮ, І ЇХ ІНТЕРЕСИ РУХАЮТЬСЯ В ПЕРЕД, А, ВАШІ ВИСЛОВЛЮВАННЯ ЗАЛИШАЮТЬСЯ ВИСЛОВЛЮВАННЯМИ, І ВАШІ ІНТЕРЕСИ ЯК БУЛИ ДЕСЬ ТАМ І ЗАЛИШИЛИСЬ ТАМ НА РІВНІ &quot;ПОГОВОРИТИ&quot; І &quot;ВИСЛОВИТИСЬ&quot;.<br/><br/>ДЕ КОНКРЕТНІ ДІЇ ???
08 Травня 2018, 18:15
Який стид і срам цим Укроповцям.Коли закінчиться їх піар.їм шкода депутатських коштів для хороших справ то навіщо вони усе хочуть робити чужими руками.Нехай Пеніс зі своїх мільйонниї статків хоч раз зробить щось корисне,а не тільки бє себе в груди -який він чесний ,добрий і працьовитий разом з Стасючкою.Схаменіться добродії.
11 Травня 2018, 00:04
Не смішіть тим депутатським фондом. Онкохворому татові 5 років тому виділили аж 180 грн...
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром