У Ковелі готують приміщення для стерилізації безпритульних тварин

09 Травня 2018, 12:00
4794

У Ковелі готують приміщення для стерилізації безпритульних тварин для зменшення їх популяції на території міста гуманними методами. Подано документи для отримання ліцензії на ведення діяльності з ветеринарної практики. 

Про це повідомляють у Ковельській міській раді.

На 2018 рік згідно Програми поводження з безпритульними тваринами у Ковелі з міського бюджету було виділено 489,324 тисяч гривень. Виконання заходів Програми покладено на комунальне підприємство «Добробут».

Заступник міського голови Андрій Товстига каже, що сьогодні в стадії завершення підготовка приміщення для утримання безпритульних тварин, створене нове робоче місце, придбані медикаменти, необхідні спецзасоби та ін. Чекаємо дозволу на проведення відповідних робіт. Однак Програма передбачена лише для здешевлення здійснення певних функцій виконавцем послуг з утримання місць загального користування.

Є бюджетне призначення на утримання місць загального користування, за рахунок чого фінансуються такі заходи як відлов тварин.

«У 2017 році цей тендер виграло ТзОВ «К. П. «Верес», яке тоді цією проблемою належно не займалось, мотивуючи тим, що вартість відлову і стерилізації тварин зросла, забувши про те, що свідомо брало участь у конкурсі, надавало технічні розрахунки. Ситуація не змінилась і в цьому році. Ковельчани дорікають міській владі, а не виконавцю робіт – ТзОВ «К. П. «Верес», яке, вигравши тендер, мало б підтвердити запропоновану ціну якістю наданих послуг. Та цього не сталося», – зазначають у міськраді. 

Як розповідає директор КП «Добробут» Ігор Михалевич, уже підготовлено операційну, кабінет лікаря, кухню для приготування їжі для тварин, п'ять закритих вольєрів, господарські приміщення. Також має бути обладнане карантинне відділення. Є необхідність у придбанні спеціальних пристроїв та інвентаря.

Для роботи та обліку тварин куплено ноутбук, принтер, програмне забезпечення. Усіх їх будуть реєструвати та чіпувати. Буде проводитись вакцинація від сказу, після якої тварин повертатимуть на місце відлову. В середньому вони будуть знаходитися у пункті 10-15 днів.

Для догляду за тваринами, допомоги під час операції необхідний помічник (санітар, доглядач). Наразі питання створення ще одного робочого місця не вирішене.

Варто наголосити, що це буде не притулок, а пункт стерилізації та ідентифікації тварин. 

Коментарі
09 Травня 2018, 16:30
Ні знаків нормальних ні розмітки на дорогах ні чистих вулиць просто село якесь а не місто, дожились...так і собак, так відстерилізують, що їх стане більше як мінімум в пять раз, корупціонери кляті!!!
09 Травня 2018, 18:11
Так тому що під благородною справою буде відмито нормальне бабло. А директором оцього приюту буде людина на прізвище Товстига. От побачите.
09 Травня 2018, 20:13
ПРОПОЗИЦІЯ: ДЕПУТАТА ПІНІСА ВЕТЕРИНАРА ЗА ОСВІТОЮ НА ПОСАДУ ПРИТУЛКУ ведення діяльності з ветеринарної практики МАЄ.
09 Травня 2018, 20:15
Першого стерилізують Мавпа
10 Травня 2018, 00:00
і зарплата у батька Товстиги буде так тисяч 20-25
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39