Поворськ: відкрили меморіальну дошку Герою війни на Сході Миколі Яворському

09 Травня 2018, 17:16
6778

У День пам’яті та примирення, 8 травня, на подвір’ї Поворського ліцею відкрили меморіальну дошку Герою війни на Сході України Миколі Яворському.

Про це повідомляють у Ковельській райдержадміністрації.

Микола Яворський загинув 16 березня 2017 року в зоні АТО, в селі Старий Айдар Станично-Луганського району Луганської області, виконуючи свій військовий обов'язок. Пам’ять про захисника України свято бережуть на малій батьківщині. У школі, де навчався Микола Яворський, на його честь створили куточок пам’яті. А на фасаді навчального закладу учнів та вчителів школи відтепер зустрічатиме меморіальна дошка з портретом Героя. 

На відкритті були присутні учні, педагоги, дружина, мама та брат Миколи, духовенство, випускники школи, керівництво районної і сільської влади, депутати районної та місцевої рад, військовослужбовці ВЧ А 1547 та просто небайдужі поворчани.

Голова райдержадміністрації Віктор Козак низько вклонився матері Героя за виховання справжнього українця, висловив слова співчуття дружині та рідним, попросив вибачення у дітей за те, що дорослі не вберегли мир в країні.

Віктор Теодосійович заначив, що героїзм Миколи вчитиме майбутні покоління школярів таким звичним, але часом надскладним людським якостям як гідність, повага, любов і вірність.

«Пам'ять про загиблого воїна та усіх патріотів, які віддали своє життя за цілісність України, буде вічно жити в серці кожного жителя Ковельщини», – сказав Віктор Козак.

Право відкрити меморіальну дошку надали побратимам Миколи Яворського – військовослужбовцям військової частина А 1547. Настоятель Свято-Покровського храму села Поворськ протоієрей Петро Степанюк здійснив обряд освячення меморіальної дошки.

Стримати сліз не вдалось сьогодні нікому і діти, і дорослі сумували з приводу спільного горя, згадуючи гарного учня, зразкового сім’янина, люблячого і турботливого сина, мужнього і хороброго воїна, щирого та доброго товариша, у якого вистачало часу на все – на клопоти біля будинку, якого звів своїми руками, та не встиг добудувати, на участь у громадському житті села. А ще він був справжнім християнином, водив до Божого храму своїх діток і багато читав біблійних книг. Водночас кожен учасник зібрання розумів, що пам’ять про Героя Ковельщини – Миколу Яворського закарбувалась у серці назавжди.

Живі пахучі весні квіти на знак пам’яті та пошани присутні поклали до меморіальної дошки. 

Реалізація ідеї виготовлення та встановлення дошки, як символ вічної пам’яті про хорошого учня, належить керівнику школи Наталії Демчук, яку охоче підтримала педагогічна, учнівська та батьківська спільнота. Саме в стінах цієї школи Микола зі своїми друзями навчався, змагався, бешкетував, сподівався та мріяв. Миколу любили усі вчителі, за будь – якої нагоди він завжди допомагав їм, з учнями товаришував. Він був позитивний, активний, веселий та життєрадісний хлопчина, серйозний у навчанні і завжди відстоював свою точку зору. 

 
















29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024