За осквернення пам'ятника визволителям міста вандалам загрожує штраф до 850 гривень, – поліція

10 Травня 2018, 11:22
2879

У поліції прокоментували осквернення пам’ятника на братній могилі воїнам-визволителям міста.

Нагадаємо, у день Перемоги над нацизмом, 9 травня, в Ковелі осквернили і пошкодили пам’ятник на братній могилі воїнам-визволителям міста.

«Учора під час здійснення патрулювання по охороні публічної безпеки в місті Ковель по вулиці Луцькій співробітники групи реагування патрульної поліції виявили пошкодження пам'ятника на честь радянських воїнів. На місце події виїхала слідчо-оперативна група місцевого відділу поліції.

Правоохоронці проводять заходи з метою встановлення осіб причетних до злочину.

Згідно з інформацією управління культури Волинської облдержадміністрації, пам’ятник не входить до Державного реєстру нерухомих пам'яток України. Він виготовлений з бетону, встановлений був у 1956 році.

Санкція статті передбачає, зокрема, покарання у вигляді штрафу до 850грн., або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Проводиться досудове розслідування», – йдеться у повідомленні.

Коментарі
10 Травня 2018, 15:34
Хай не брешуть. Це така поліція, як Ляшко целка. Ось витяг з Закону:<br/>Ст. 297 КК України, частини друга та третя. Аж ніяк не перша.<br/><br/>2. Осквернення або руйнування братської могили чи могили Невідомого солдата, пам’ятника, спорудженого в пам’ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни - радянських воїнів-визволителів, учасників партизанського руху, підпільників, жертв нацистських переслідувань, а також воїнів-інтернаціоналістів та миротворців, -<br/><br/>караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.<br/><br/>3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб, або з корисливих чи хуліганських мотивів, або щодо пам’ятника, спорудженого в пам’ять тих, хто боровся проти нацизму в роки Другої світової війни, жертв нацистських переслідувань, а також воїнів-інтернаціоналістів та миротворців, або поєднані із застосуванням насильства чи погрозою його застосування, -<br/><br/>караються обмеженням волі на строк від чотирьох до п’яти років або позбавленням волі від чотирьох до семи років.<br/><br/>Ось так-то, хлопчики та дівчатка, юниі підари наценятка. Нормальні нащадки тих, хто розгромив ваших побратимів нациків, у свою чергу докладуть ВСІХ зусиль, щоб покарати тих, хто це зробив. Покарати ПО ЗАКОНУ.
10 Травня 2018, 15:49
А ЧИ НЕ ТИ ЦЕ САМ ЗРОБИВ ? Бо дуже все знаєш і винних знайшов ?
10 Травня 2018, 17:40
За все погане ( а цей випадок ...... немає слів,щоб висловити свій негатив, у тих, хто це зробив немає ні каплі розуму) рано, чи пізно прийде розплата. Тобі, дурню, роз&quot; яснили норму діючого законодавства, видно на злодієві шапка горить , чи не так? Думаю, що у поліції працюють нормальні нащадки і вони дійсно знайдуть і покарають винних.
10 Травня 2018, 18:15
Вже минулого разу назнаходили і накарали.
10 Травня 2018, 21:54
Що за крокодилячі сльози? Ах, ох, біда! Знесли голову кацапу, комунофашисту-окупанту, визволителю України від хліба і сала!<br/>Це зробили Українці замість неукраїнської місцевої влади, для якої закон про декомунізацію не писаний.<br/>Молодці! Браво! Біс!
10 Травня 2018, 23:08
Ти, недорозвинений нащадок, почитай Закон про декомунізіцію, а тоді будеш п....... ти.
10 Травня 2018, 23:12
Кожний злочин має прізвище імя та по батькові
11 Травня 2018, 00:27
І що вам дала переокупація - асвабаждєніє від хліба, сала, від наукового прогресу, від майна, від добробуту? Легше жити стало? Через угрофінські кочові племена, іменовані кацапами, ми відкинуті на багато років від рівня розвинутих країн. І є серед нас ще, на жаль, оті круглі ідіоти, які святкують 9 травня - день переокупації, день темряви, день гноблення України. Святкують поховання... Ну, не треба вже бути настільки дурними!
11 Травня 2018, 01:08
Слухай, голодна наволоч, яка пише тільки про хліб і сало, коли ти вже вдавишся тим салом? Прийди до мене, я заштовхаю в твою чорну пельку пів свині, аби ти здох.
11 Травня 2018, 01:28
Тобі ж, гнида ти бандерівська, вже пояснено було, що це не гей-форум. Так що вимітайся звідси разом зі своїм любчиком Філоном.
11 Травня 2018, 01:31
А що тут знати, дурнику? Відкрий Гугл, знайди КК України і почитай його.<br/><br/> Чи ваші господарі з-за бугра не дозволяють вам не тільки вчитись в школах, а й в неті все відмінне від порно з геями дивитись? <br/>На відміну від вас, дебілкуватих нациків, є ше люди в цій країні, які вчаться і прагнуть знань, а не тільки нажертись-напитись і верещати в вишиванках та скакати як ідіоти.
11 Травня 2018, 12:55
Це ти людина?Це тебе батьки навчили людей проклинати і обгаджувати? Це тебе чучало так навчили і таке твоє виховання і освіта? Це тебе так в московській церкві навчають проклинати і бажати &quot;здохнути&quot; брату у христі?
11 Травня 2018, 19:59
Згадав &quot;Людину-невидимку&quot; Герберта Уеллса і &quot;Вершника без голови&quot; Майн Ріда. Був пам'ятник визволителю України від хліба і сала. А тепер кому?
11 Травня 2018, 21:06
А пам&quot;ятник що тільки &quot;рускому солдату?За нашу землю воювали і украінці ,і білоруси ,і грузини ,................Це була пам&quot;ять для всіх ! З моеі рідні воювали за рідну землю і там і там ,але незалежно де ,боронили свою рідну украінську волинську землю !!!!!!!!!!!!!!!!! Будьте людьми в першу чергу ,навчіться поважати вибір кожного ,не кидайтесь з одніеі крайності в іншу ,а осквернення пам&quot;яті ще нікому не робило Ч Е С Т І !!!!!!!!!!!
11 Травня 2018, 21:07
А пам&quot;ятник що тільки &quot;рускому солдату?За нашу землю воювали і украінці ,і білоруси ,і грузини ,................Це була пам&quot;ять для всіх ! З моеі рідні воювали за рідну землю і там і там ,але незалежно де ,боронили свою рідну украінську волинську землю !!!!!!!!!!!!!!!!! Будьте людьми в першу чергу ,навчіться поважати вибір кожного ,не кидайтесь з одніеі крайності в іншу ,а осквернення пам&quot;яті ще нікому не робило Ч Е С Т І !!!!!!!!!!!
12 Травня 2018, 15:58
Навіщо це робити ? Його відновлять?
12 Травня 2018, 15:58
Покарання дуже мале
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024