У Ковелі відбулась акція на підтримку полонених оборонців Азовсталі

18 Березня 2024, 11:05
У Ковелі відбулась акція на підтримку полонених оборонців Азовсталі 319
У Ковелі відбулась акція на підтримку полонених оборонців Азовсталі

Ковель не мовчить і просить світ не забувати про тих, хто залишається в руках терористів. 

Упродовж майже двох років мешканці нашої громади проводять акції на підтримку полонених, які організовують рідні оборонців Азовсталі. Сьогодні знову у центрі міста зібрались всі небайдужі до долі Героїв. Про це йдеться на сайті Ковелської міської ради.

Учасники зібрання  хвилиною мовчання вшанували пам’ять про людей, які стали жертвами кривавого злочину два роки тому у Маріуполі. 16 березня 2022 року окупанти скинули дві надпотужні авіабомби на драмтеатр. Їх не зупинив напис великими літерами «ДІТИ» перед будівлею. Тоді у підвалах ховалися сотні цивільних, переважно жінки та діти.

Рідні ж полонених захисників закликають пришвидшити зусилля з їх звільнення. Троє ковельчан Владислав Бакум, Андрій Богдан, Владислав Оксеньчук перебувають у катівнях росіян.

Світлана Богдан наголосила, що саме учора, 16 березня, минуло 22 місяці, як її син Андрій та сотні азовців в полоні. 22 страшних місяці невідомості і боротьби.

Юлія Рудчик, яка приїхала на акцію з Луцького району, розповіла, що теж чекає свого сина.

«Два роки ми не  знаємо, що з нашими дітьми, не знаємо нічого про них. Їх знищують фізично, їх знищують морально. Дякую усім, хто відгукується і приходить на такі акції. Світ має пам’ятати і робити усе можливе, щоб повернути наших дітей з цього пекла», – зазначила вона.

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024