Ковельські актори під час вистав у березні зібрали 153 тисячі гривень для ЗСУ

27 Березня 2024, 15:26
Ковельські актори під час вистав у березні зібрали 153 тисячі гривень для ЗСУ 143
Ковельські актори під час вистав у березні зібрали 153 тисячі гривень для ЗСУ

У світі 27 березня відзначають Міжнародний день театру. 

Шість років радує ковельчан своїми постановками студія «10 ряд 10 місце». Про це йдеться на сайті Ковельської міської ради.

Усе було б неможливим без керівниці та режисерки Альони Малюги-Мельникової. Вона зібрала навколо себе талановитих людей,  які зачаровують грою і  артистизмом.

«Вистава – це завжди, як торнадо, що закручується великим виром у неймовірному темпі. І ти маєш продумати все до найменших дрібниць, передбачити, підготувати, знайти, придбати, забезпечити, навчити, зробити… І тільки найближчі знають, чого це вартує», – зауважує пані Альона.

У час війни усі постановки акторів є благодійними. Нещодавно «10 ряд 10 місце» презентував музично-драматичну виставу «ГРІНЧ. Історія про втрачене та віднайдене», створену за мотивами розповіді Доктора Сьюза.

За 6 показів, які відбулися у Народному домі «Просвіта», її подивилося більше двох тисяч глядачів. Щоразу у залі був аншлаг.

«Це надзвичайно круто, не передати, що це значить для артистів, коли на виступ немає жодного вільного квитка. Коли просять подивитися на приставному стільці чи стоячи. От правда, відчуваєш, що все, що ти робиш – дійсно недаремно. І всі ті зусилля вартували цього моменту», – додають театрали.

Акторам вдалося зібрати 153 тисячі гривень. Ці кошти пішли на покриття важливих запитів військових, в яких служать ковельчани. Вдалося допомогти придбати РЕБ для взводу артилерійської розвідки 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого та полагодити автомобіль для підрозділу 2-го штурмового батальйону 3-ї ОШБр «Вовча зграя».

«Вдячні військовим за те, що маємо можливість працювати та жити мирним життям. Слава й честь нашим Героям! Дякуємо усім за  донати, за ваші внески на допомогу ЗСУ, адже це було і є нашою основною задачею аж до Перемоги», – зазначає творчий колектив.

У міськраді додали, що у Ковелі театральним мистецтвом займаються від найменших до найстарших. Є у нас театр у дитсадку №9 та ветеранський аматорський театр «Осіннє золото». Усіх їх об’єднує сцена та любов до вистави.

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024