Колекційні унікальні видання про найвідоміші музеї світу

14 Травня 2018, 12:11
2227

Чи не кожний екскурсійний маршрут пересічного туриста містить згадку про відвідини щонайменше кількох національних музеїв, що представляють роботи місцевих митців та авторів з інших країн світу. Музеї - це ідеальні місця для поціновувачів мистецтва та історії. У наш час чимало таких локацій можуть запропонувати багато інтерактивних та цікавих розваг, перформансів, що дозволять глибше зануритися в потаємні фрагменти історії крізь призму власного способу.

Хто не хотів би потрапити у відомий паризький Лувр, найвідоміший музей у світі? Раніше Лувр був середньовічною фортецею та палацом французьких королів,  аж допоки не отримав статус музею, перетворившись на одну із найбільш відвідуваних місцин на Землі. У Луврі зібрано роботи найвідоміших у світі художників, наприклад картини Леонардо да Вінчі, Рембрандта та інших. Перлина музею - Мона Ліза згаданого вже да Вінчі. Про музей можна прочитати в книзі: «Лувр».

 



 

Ермітаж у Санкт-Петербурзі й справді вражає своїми розмірами. Музей налічує найбільшу колекцію картин у всьому світі. Це місце, де перед відвідувачами одна за іншою перегортаються сторінки історії, починаючи відлік із Кам'яного сторіччя до сучасності. Ермітаж - найбільш відвідуваний у Росії музейний комплекс, що складається з шести різноманітних будівель унікального архітектурного дизайну. Про Ермітаж можна прочитати у книзі: «Ермітаж».

Нью-Йоркський музей Метрополітен засновано в 1870-у році. За його стінами збережено більше ніж два мільйони творів мистецтва з усього світу, а хронологія нараховує твори, створені за стародавніх часів, та предмети мистецтва, що представляють contemporary art. Ісламські та європейські картини, колекції зброї та інші артефакти можна знайти в Метрополітені. Величним є також Гуггенхайм та інші музеї, розташовані в Нью-Йорку. Про них - у книзі: «Музеї Нью-Йорка».

60 відсотків найбільш популярних галерей світу, за відомостями ЮНЕСКО, знаходяться саме на території живописної та таємничої Італії. Половина з них за тим же джерелом розташована у Флоренції. Галерея Уффіці - це справді одна з найпрекрасніших картинних та скульптурних галерей. Тут зібрано роботи епохи Відродження, що створені під пензлем таких видатних авторів, як Леонардо да Вінчі, Рафаель, Мікеланджело, Рембрандт, Караваджо та багато інших. Однією з найбільш цінних картин тут вважають «Народження Венери» Ботічеллі: «Уффици і пітті».

Усі видання можна придбати за наданими посиланнями в книжковому інтернет-магазині Букля.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024