Танці, пісні та футбол – ковельчани в Німеччині відзначили десятиліття співпраці з містом Барзінгхаузен

16 Травня 2018, 09:25
3046

Цьогоріч виповнюється 10 років з часу підписання Угоди про співпрацю Ковеля та Барзінгхаузена.

З цієї нагоди у Німеччині відбулись урочистості, в яких взяла участь офіційна делегація  на чолі з міським головою Олегом Кіндером. Також цьому був присвячений міжнародний юнацький турнір з футболу, де грала ковельська команда. Перед мешканцями німецького міста виступали мистецькі колективи Ковеля – дитячий танцювальний ансамбль «Дзвіночок» та гурт «Барви», – повідомляють у Ковельській міськраді.

Варто зауважити, що дружба між Ковелем і Барзінгхаузеном має значно довшу історію. Ще в 1992 році перша група наших дітей поїхала туди на відпочинок. І відтоді щоліта мешканці цього милого містечка у Нижній Саксонії гостинно зустрічають наших хлопчиків та дівчаток.

На честь ювілею Барзінгхаузен також приймав гостей з інших міст-партнерів – польського Бжега Дольного, французького Мон-Сент-Енья́на та німецького Вурцена.

Було організовано чимало спільних заходів. Серед них – міжнародна ярмарка, де кожне місто презентувало свої національні страви. У цей час на головній площі виступали наші митці, яким від душі аплодували присутні.

Кульмінацією став урочистий прийом бургомісра Барзінгхаузена Марка Ламана. Він привітав усі делегації, але найбільше у своїй промові зупинився на історії відносин з Ковелем. Пан Ламан наголосив: «За 10 років наше партнерство розвивалось. Крім того, що у Барзінгхаузен приїжджали діти на канікули, також запрошувались мистецькі колективи. Наша співпраця – це обмін досвідом,  дружні візити, спілкування».

Бургомістр підкреслив: «Не перестаю дивуватись сердечності  і гостинності українців. Коли побував у Ковелі переконався, що Україна прагне в Європу. А наша дружба тільки сприяє тому, щоб це сталось швидше».

У свою чергу Олег Кіндер подякував німецьким партнерам, зазначивши: «Влада Барзінгхаузена, його мешканці та благодійники впродовж тривалого часу проводять масштабну безкорисливу роботу, організовують відпочинок та цікаве дозвілля наших дітей, долучають їх до європейської культури, оточують увагою, любов’ю і теплом. Спасибі за доброчинну діяльність, великодушність і щирість. Засвідчую Вам велику повагу й визнання. Висловлюю сподівання, що наша співпраця буде лише зміцнюватись і розвиватись».

Також Олег Олексійович вручив Подяку бургомістру Барзінгхаузена. Таку ж відзнаку отримала Лілія Бішофф, яка впродовж 25 років займається благодійністю. Саме з її ініціативи і розпочалась співпраця двох міст, вона створила організацію «Допомога дітям України» і уже чверть  турбується, щоб наші хлопчики і дівчатка гарно провели канікули в Німеччині. З 1992 року на оздоровленні побувало близько тисячі юних ковельчан. В основному – це діти, яким випала непроста доля.

До слова, уже через два тижні чергова група поїде на відпочинок у Барзінгхаузен.

Чимало теплих слів звучало впродовж урочистостей. Це був справжній вечір дружби і порозуміння.

І німецькі колеги, аби засвідчити важливість партнерства між містами, запропонували підписати угоду-підтвердження на продовження подальшої співпраці. Підписи під документом поставили Ковельський  міський голова Олег Кіндер та бургомістр Барзінгхаузена Марк Ламан.

Про перемоги нашої футбольної команди та виступи ковельських митців у Базінгхаузені читайте у наступних матеріалах.

1


1












2

 

Коментарі
16 Травня 2018, 14:43
НЕ взяли сашу Харьковського?
16 Травня 2018, 22:49
Чому забули сашу харьковського?
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024