Ковельські футболісти стали переможцями міжнародного турніру «Барзінгхаузен – 2018»

17 Травня 2018, 16:55
2913

Під час святкування 10-річчя з часу підписання Договору про співпрацю між Ковелем і Барзінгхаузеном відбувся міжнародний турнір з футболу.

Про це повідомляють у Ковельській міській раді.

Юнацькі збірні цих міст та ще одного партнера – польського Бжега Дольного провели поєдинки у Німеччині. 

Ковельську команду підтримували – міський голова Олег Кіндер, його заступник Ігор Прокопів, депутат міської ради Володимир Бойко. Також до групи вболівальників долучились наші землячки, які уже давно мешкають у Барзінгхаузені, але дуже тісно пов’язані з нашим містом, з футболом – донька і внучка відомого в Ковелі дитячого тренера Миколи Лиса Юлія та Дарина.

Ковельчани у першій грі з легкістю здолали німецьких суперників – 4:1.  Полякам теж вдалося обіграти цю команду - 3:1.

Більш напруженим був поєдинок ковельчан з однолітками з Бжега Дольного. Хоча хлопці і вели в грі, але опір був надзвичайно сильним і у будь-який момент хід зустрічі міг змінитись. Та наші футболісти не підвели. Вони постійно атакували і м’яч знову ж таки чотири рази відправили у ворота. Полякам вдалося забити один гол. Тож знову – 4:1 на користь українців.

Вручаючи ковельчанам кубок, бургомістр Барзінгхаузена Марк Ламан пожартував, що вони спеціально дали можливість гостям виграти. Але разом з тим зауважив, що команда з України продемонструвала достойну гру.

Самі ж переможці не стримували емоцій. Зокрема, Богдан Залібський каже: «Ми сьогодні налаштувались на перемогу. Дуже хотіли виграти. Суперники були сильні, та все ж важчий матч був з поляками. Гарно тут ще й  відпочиваємо. Приймають нас чудово. Думаю, вражень додому повеземо море».

Капітан команди Назар Дрегель теж підтримує свого товариша: «Поїздка фантастична. Багато побачили. Приємно подивували дороги. Хотілося, щоб і у нас були такі. Грали на класних полях, дуже якісних. Хороша організація турніру. Ми серйозно готувались, тому й виграли».

Найбільше, напевно, переживав за свої вихованців тренер Юрій Романчук. А по завершенню турніру щиро радів успіху: «Раніше нам не приходилось так далеко їздити на турніри. Адже це важко фінансово. Не всім батькам під силу виділити такі кошти. Тому щиро дякуємо за таку можливість і міській владі, і звичайно за те, що нас запросили».

На думку тренера, це ще й хороший досвід для юнаків: «Поля тут надзвичайні, приймають гарно. Це дасть нам натхнення для подальших ігор, до нової праці. Спробували свої можливості з європейськими командами. Це чудова практика для нашого колективу. Навіть були такі розмови між хлопцями – можливо нам це сниться». 

Німецькі партнери для команди влаштували ще й чудовий відпочинок. Ковельчани цілий день провели у парку розваг. А ще – спілкування, нові знайомства, друзі. Додому повернулись з перемогою і  яскравими спогадами.

До слова, на День міста футболісти з Барзінгхаузена приїдуть у Ковель та зіграють з нашою командою.

 














Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024