Ковельчани вшанували пам'ять жертв політичних репресій

20 Травня 2018, 14:28
3258

У Ковелі біля меморіальної стели «Хрест пам’яті жертв більшовицького терору» відбувся захід з нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій. 

Про це повідомляють у Ковельській міській раді.

Присутні вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання і помолитись за тих, хто боровся за свободу і незалежність України, хто став жертвою тоталітарного режиму. 

Ведуча заходу Альона Мельникова-Малюга, згадуючи сторінки історії, зазначила: «Сталінська верхівка боялася й ненавиділа кожен народ, підкорений нею. Найбільший страх вона відчувала перед Україною і тому бажала знищити наш дух.

Починаючи з національної інтелігенції репресії поширювалися на представників органів влади, внутрішніх справ, військовослужбовців, керівників підприємств, установ та організацій  – всіх, у кому тодішній режим вбачав загрозу своєму існуванню. Планомірно знищено державних та інтелектуальних лідерів народу, які були творцями і носіями ідей української державності.

Вбивчий удар було завдано по українському селянству, творчій еліті і духовенству.  

Драматичні події, які пережив і переживає український народ, доводять, що насильство і тоталітаризм ніколи не приносили добра. Розвитку України можливо досягти тільки на принципах демократії, верховенства права та рівності перед законом».

Поминальну панахиду за невинно страченими жертвами тоталітаризму відслужив благочинний Ковельського міського деканату УПЦ КП протоієрей Анатолій Александрук.

«Мир і злагода – це головне, що потрібно зараз українцям. Необхідно  відроджувати національну пам’ять. Обов'язок кожного свідомого громадянина, затверджувати в українському суспільстві нетерпимість до будь-яких проявів насильства», – сказав отець Анатолій.

В знак шани усім, хто постраждав від політичних репресій, учасники заходу поклали квіти до меморіальної стели «Хрест пам’яті жертв більшовицького терору».

 















Коментарі
20 Травня 2018, 23:05
зараз над двома областями політичні репресії
20 Травня 2018, 23:40
чому над двома?
21 Травня 2018, 11:33
під жидо-масонськими репресіями зараз вся україна.
22 Травня 2018, 01:23
цікаво, а чому не згадують жертв політичних репресій поляків чи бандерівців?
22 Травня 2018, 01:42
Ти вже шизанувся на поляках і бандерівцях! От прийшов би і послухав кого там згадують. А то тільки гадиш ! В Українців є кого поминати і згадувати - тисячі розстріляних у Ковельській,Луцькій вязницях, міліони закатованих енкеведистами у таборах! Ти хоть би ради памяті їх тут не вякав!
22 Травня 2018, 15:55
А десятки тисяч закатованних і розстрілянних бандерівцями уже не треба згадлувати? Їх як-би і не було?<br/>А польский соціально-економічний геноцид?
22 Травня 2018, 20:44
А знищення і геноцид кримських татар, а енкеведистсько - партизанські набіги на села, а розстріли Українських сіл армією крайовою теж не згадувати?
23 Травня 2018, 17:05
Треба також направити ноту Президенту США і вимагати визнання геноциду корінного населення.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром