Ковельська міськрада проситиме уряд та нардепів за екстрену медичну допомогу

22 Травня 2018, 17:54
3016

У Ковельській міській раді підготували звернення до Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради та народних депутатів з проханням запобігти знищенню екстреної медичної допомоги, підняти оплату праці її працівникам та збільшити медичну субвенцію Державного бюджету на 2018 рік.

Відповідний проект рішення подав на розгляд сесії депутат міської ради, член Госпітальної ради Ковельського госпітального округу Богдан Солодуха.

У зверненні говориться, що хронічне недофінансування охорони здоров’я призвело до значного дефіциту кадрів у службі ЕМД. Лікарські бригади постійно скорочуються, – в деяких областях їх залишилося не більше 5%. На виклики зазвичай виїжджають фельдшер і водій. Чиновники вважають надмірною розкішшю виїзд лікарської бригади до пацієнта.

Належне забезпечення системи екстреної медичної допомоги веде до щорічного збереження життя понад 10 тис. громадян, здоров’я та працездатності понад 200 тис. осіб, сприяє запобіганню інвалідності у понад 30 тис. осіб, переважно працездатного та репродуктивного віку. Тобто кожний рік ці працездатні громадяни зроблять свій внесок у ВВП та зможуть утримати 200 тис. пенсіонерів.

Даний проект рішення депутати міської ради мали би прийняти ще на сесії 26 квітня, але тоді вони проголосували лише за звернення до Верховної Ради щодо ухвалення антиолігархічного пакету докорінних перетворень.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром