У Волиньраді хочуть позбавити посади гендиректора колишнього кандидата на посаду голови Поворської сільради

23 Травня 2018, 10:18
Іван Нискогуз 2748
Іван Нискогуз

Автором відповідного проекту рішення, який подано на розгляд чергової сесії Волинської обласної ради, є депутат Сергій Слабенко, обраний на виборчому окрузі № 48 (м. Ковель) від парторганізації ВО «Батьківщина».

Рішення облради від 4 квітня 2018 року № 19/27 «Про призначення Нискогуза І. О. на посаду генерального директора Обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання» пропонується визнати протиправним та прийнятим з порушенням норм Закону України «Основ законодавства України про охорону здоров’я», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року № 1094 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров’я» та регламенту Волинської обласної ради.

Нагадаємо, що 4 квітня на сесії Волиньради депутат від «Солідарності» і водночас голова Ковельської районної державної адміністрації Віктор Козак зауважив, що колектив Поворської туберкульозної лікарні, де раніше працював головним лікарем Іван Нискогуз, налаштований до чоловіка вороже, якому, мовляв, не довіряє і громада, яка не підтримала його кандидатуру на виборах в ОТГ. Тому він просто попросив колег врахувати це під час голосування.

Проте депутати не дослухалися до сказаного головою РДА. Кандидатуру Івана Нискогуза підтримали 35 депутатів обласної ради. Директора призначили на контрактній основі. Щоправда, у тексті проекту рішення не йшлося, на який термін він очолить тубдиспансер.

Як раніше інформувало видання Район.Ковель, у 2016 році Іван Нискогуз, будучи консультантом-помічником адвоката та позапартійним, балотувався на посаду голови Поворської сільської об’єднаної територіальної громади від Ковельської районної партійної організації «Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», але зазнав поразки, зайнявши на виборах третє місце. За нього проголосували лише 10,71% відсотків виборців.

Коментарі
24 Травня 2018, 01:17
Іван порядний і толковий чоловік, розумна людина. А, оскільки п. Козаку потрібний був *кінь педальний*, то в теперішнього голову довелося *висадити* додаткові кошти. Звідти і образи пішли. А Слабенько - ще той слабкий на голову, підспівує депутату Козаку. Коли вже цю банду вичистять?
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024