Ковельчанина судили за масштабні крадіжки, скоїти які одній людині було не під силу

24 Травня 2018, 10:00
3194

Уже три роки поспіль Ковельським міськрайонним судом за розкрадання приватного майна мешканців міста засуджується до позбавлення волі одна і та ж особа.

Вироком Ковельського міськрайонного суду від 22 квітня 2016 року Михайло Мілехін був засуджений за один епізод крадіжки майна громадян на один рік позбавлення волі з іспитовим строком на рік.

Іншим вироком цього ж суду від 28 липня 2017 року він визнається винним за скоєння злочинів, передбачених ч. 2, ч. 3 ст. 185, ч. 1 ст. 357 КК України та засуджується до чотирьох років позбавлення волі. Незважаючи на це, його під варту не взяли! А перебуваючи на волі, чоловік й надалі займався крадіжками. І лише ухвалою суду від 8 вересня 2017 року засудженому обирається запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням застави в сумі 84 200,00 грн.

Під час обшуку за місцем проживання злодія правоохоронці вилучили майже 10 грамів канабісу, тридцять патронів до різної зброї та гранату РГД-5.

Відповідно до вироку суду від 7 лютого 2018 року, Михайло Мілехін уже визнається винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 185, ч. 1 ст. 309, ч. 1 ст. 263 КК України і йому призначається остаточна міра покарання у вигляді позбавлення волі на шість років без конфіскації майна.

У вироку суддя Сергій Панасюк визначив обставини, які пом’якшують міру покарання для обвинуваченого: щире каяття, активне сприяння розкриттю злочинів, тобто їх розкриття відбулося значною мірою за рахунок допомоги самого обвинуваченого. Зайнята підсудним позиція: визнання і розкаяння має неодмінно позначитися на покаранні в бік пом’якшення, що має продемонструвати як самому крадію, так і іншим, такої вигоди. Ця позиція вказує на позитивні риси особи Мілехіна, його намагання адаптуватися до соціуму, зменшити негатив від вчиненого, що вселяє надію на його виправлення, незважаючи на його неодноразові попередні судимості за вчинення корисливих злочинів, порушення умов призначеного йому іспитового строку при умовному засудженні. Ця ж позиція обвинуваченого зумовила часткове добровільне відшкодування завданих збитків.

Головуючий по справі також врахував позитивну характеристику Михайла Мілехіна з місця проживання, наявність у нього захворювання, яке вимагає тривалого лікування.

Проте, засуджуючи цю особу, суд абсолютно не врахував масштабів інкримінованих крадіжок. Потерпілі та їхні адвокати вказують, що вага, габарити, кількість майже щоденного викрадення майна в різних районах міста Ковеля, яке зазначене у вироку суду, явно перевищували фізичні можливості підсудного, а заподіяні матеріальні збитки лише частково відшкодовані потерпілим (у цій кримінальній справі – 43 потерпілих).

Наприклад, 11 квітня 2017 р. з гаража на вулиці Грибоєдова він нібито самотужки вкрав шість коліс до автомобілів марок «Ауді» та «БМВ», надувний човен, акумуляторну батарею та турбіну до авто «Пежо Експерт»; 18 травня з гаража на вулиці Театральній – дві акумуляторні батареї та чотири бензонасоси до автомобіля «Жигулі».

Влітку з гаража на вулиці Грибоєдова викрав колесо та чотири диски до автомобіля, палатку, магнітолу та газовий балон; з підсобного приміщення на вулиці Ветеранів – два велосипеди, електродриль, два металеві будівельні рівні, перфоратор, 40-кілограмові механічні лещата та наждак для заточки; з гаража на вулиці Кияна – 50 генераторів до автомобілів, 20 стартерів, 2 акумуляторні батареї та дві чавунні батареї на загальну суму 58 тис. 200 гривень; з гаража на вулиці Ольжича – три бідони, дві сокири, два набори гайкових ключів та металевий лом; з гаража на вулиці Брестській – дискову пилку, фрезер, електродриль, дві «болгарки» та машинку для шліфування; з підвалу на вулиці Грушевського – 17 пляшок різних алкогольних напоїв; з підвалу на вулиці Театральній – човен, палатку, велосипед та риболовні снасті.

Повторюємось, що це все, за даними слідства, чоловік вкрав самотужки!

Ці доводи і претензії заявлялись окремими потерпілими в процесі розгляду справи в суді. Проте головуючий ігнорував їхні аргументи і не дав їм правову оцінку. Складається враження, що цим вироком Михайло Мілехін засуджений за принципом: «один за всіх».

Апеляційні скарги не були допущені до розгляду в апеляційній інстанції і вирок Ковельського міськрайонного суду вступив у законну силу.

Коментарі
24 Травня 2018, 16:08
Тюрма - університет злодійства.<br/>За 4 роки відсидки виходить бакалавр, а за 6 - магістр злодійства.<br/>Нам потрібні такі професіонали?
24 Травня 2018, 17:10
то може цих уродів із зали суду відправляти у Буковель на відпочинок?
24 Травня 2018, 18:37
Стаття 2 Кримінально процесуального кодексу України встановлює, що завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура. Із наявних вироків Ковельського міськрайонного суду випливає, що правоохоронна система в м. Ковелі майже не діє, боротьби із злочинністю та все можливими правопорушеннями не ведеться. Створюється рецидив злочинності, втрачається довіра населення до діяльності правоохоронних органів. В м. Ковелі співучасники злочинів не виявляються або прикриваютьсяі не притягаються до відповідальності, засоби злочинів не вилучаються, конфіскація майна не проводиться, не приймаються заходи по відшкодуванню матеріальних збитків потерпілим. На Сільмаші окремі мешканці цілодобово строжують свої квартири, щоб не залізли злодії. Інші у випадках обкрадання помешкань не звертаються в поліцію. Оскільки, абсолютно не надіються, що злодії будуть найдені покарані та відшкодують збитки. В результаті бездіяльності працівників місцевої прокуратури суд не застосовує до засуджених міру запобіжного заходу взяття під варту. Суд не повідомляє потерпілих про їх права і можливість брати участь у розгляді справи. Оскарження рішень суду стало не можливим. Одні розкрадають все з бюджету України другі розкрадають особисте майно людей. Одні залишаються безнаказані, а другі на місцях також уникають покарань. Стала фактично бандитська країна. А тепер думайте чи слід говорити сьогодні простому чесному, українцеві такі слова: &quot;СЛАВА УКРАЇНІ&quot;.
24 Травня 2018, 21:29
Слава Україні - це не слава владі. Чи тобі інше кацапський куратор вбив у порожню макітру?
25 Травня 2018, 01:27
в мене пропали речові докази які показали мені на фотографіі сказали що вилучили в нього а зараз них нема і( небуло) як тоді вони можуть щось знайти якщо в поліціі пропадае
25 Травня 2018, 01:44
У рішенні суду зазначається, що підсудний боєприпасів у мешканців Ковеля не викрадав, а знайшов їх поблизу водойми, що знаходиться в гаражному масиві. А знахідка була такою, що можна було б біля десятки ковельчан знищити: 30 патронів різного калібра і осколкова ручна граната РГД-5 із уніфікованим запалом. А вот викрадені велосипеди різних модифікацій не вказано куди і кому вони крадієм збувались.
28 Травня 2018, 02:16
Вже Панасюку потрібно йти на пенсію коли він приймає такий бред бо ще сам сяде вже і той дослужився за що ви хлопці в окопах помираєте за цих правдивих судів та такі рішення що читати страшно
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024