Поворська громада дізналася про переваги кооперації

31 Травня 2018, 17:30
5001

Волинь – аграрний край. Проте, не у всіх селах є підприємливі роботодавці. Відтак, селяни змушені самоорганізовуватися та бути самозайнятими. Волинським селянам це вдається. Люди працюють в особистих селянських господарствах сімейного типу та фермерських господарствах.

Про це зазначається на сайті Департамент агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації.

Як показує світова практика та досвід європейських країн, одним із найбільш ефективних механізмів розвитку аграрного бізнесу є кооперація.

На цьому наголосив директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко під час семінару з питань створення та розвитку сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу, що відбувся у селі Поворськ за ініціативи місцевої громади. Захід відбувся 29 травня.

Семінар відбувався за підтримки Проекту «Ключ до успіху. Покращення економічної ситуації в сільській місцевості Волинської області України та Брестської області Республіки Білорусь шляхом розвитку сільськогосподарських кооперативів».

З громадою зустрілися Юрій Горбенко, голова Ковельської районної ради Андрій Броїло, голова Поворської ОТГ Сергій Семенюк, працівники Проекту: координатор Наталія Козак, юрист Тетяна Козак, спеціаліст Галина Ведрич, менеджер Ірина Мельник.

Очільник головного аграрного відомства області ознайомив присутніх із наявними програмами підтримки з бюджетів усіх рівнів, акцентуючи увагу на підтримці невеликих форм господарювання на селі та кооперації.

На завершення, Юрій Горбенко запевнив громаду, що будь яка ініціативи з їх боку буде підтримана аграрним відомством.

Проект «Ключ до успіху», його можливості та стан виконання презентувала координатор проекту Наталія Козак. А детальніше про механізм створення та роботи кооперативу розповіла юрист проекту Тетяна Козак.

Жителі села Поворськ зацікавилися питанням створення кооперативу та виявили бажання брати участь у Днях поля, які невдовзі будуть відбуватися на Волині з тим, щоб переймати кращий досвід господарювання провідних аграріїв.

 








 

 

Коментарі
01 Червня 2018, 01:42
Не смішіть людей з тим Поворська.
01 Червня 2018, 01:55
Громада дe?Валюша ,Танюша та пару дeпутатів?Для кого люди проводили сeмінар?
01 Червня 2018, 18:27
коли в с.Козлиничі асфальт докладете ??? недолугі кермантчі...
01 Червня 2018, 19:16
Ну, в Поворську біля сільради стоїть якась дорожня техніка. Можливо, щось будуть робити, дасть Бог, з нашими дорогами. Якщо робитимуть, то голова наш не даремно хліб їсть.
01 Червня 2018, 19:32
Всі Козаки , нема кого і нахер послати.А то вже попристроювалися
01 Червня 2018, 19:34
В Козиничах спочатку треба ліньовки зробити, а потім асфальт класти , хотя би так
03 Червня 2018, 03:12
Чому не оголосили що буде семінар? Для кого проводили? Все через ж...у
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39