Ковельські музиканти дали майстер-клас духовної класичної музики у Києві

03 Червня 2018, 09:47
3110

Зважаючи на високий професіоналізм музикантів камерного оркестру «Квінта» (керівник Тетяна Корнєва), колектив було запрошено до Києва на Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Акмеологічні підходи в методиці викладання основного музичного інструменту».

Про це повідомляють у Ковельській міській раді.

Оганізатори конференці – член-кореспондент НАНУ, академік, доктор філософських наук, професор, ректор Національного університету ім. М.П.Драгоманова Віктор Андрущенко, заслужений діяч мистецтв, доктор педагогічних наук, професор кафедри інструментального та оркестрового виконавства Василь Федоришин.

Наша «Квінта» поїхала не за нагородами та призами, а давати майстер-клас духовної класичної музики. Тут кожен  мав показати все, на що здатен. І наші показали! Це була  музика дуже високого, витонченого, професійного зразка. Солістки- скрипальки Аліна Якубовська, Аня Марчук, Каріна Сиротюк зачарували віртуозною грою учасників конференції, присутніх в залі. Здивовані і зворушені майстерністю виконавців, їх слухали, затамувавши подих. Науковці отримали можливість побачити методику викладання музики на прикладі Ковельської школи мистецтв.

Камерний оркестр «Квінта» і соліст Андрій Мигуля готувались виступати з хором студентів університету. Складність була в тому, що часу на спільні репетиції майже не було. Більше того, диригентом був призначений один із професорів вишу. Але, коли урочисто залунала мелодія оркестру, то на музичні акорди хвилею ніжнотонних, чистих голосів наклався спів хору студентів. І над тим багатоголоссям злетів голос Андрія Мигулі. Він звучав піднесено і гарно вплітався у вінок мелодійного дійства. 
 



Коментарі
03 Червня 2018, 17:56
Розумнички! Знаю, багато хто з вас співає у діючих хорах ковельських церков. Тобто, це не показуха - а реальне життя традицій. Дякуємо.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024