У Ковелі через кір відтермінували роботу таборів із денним перебуванням

06 Червня 2018, 13:55
1900

Оздоровлення та відпочинок дітей на Волині здійснюється відповідно до Обласної цільової соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2016 – 2020 роки (рішення обласної ради від 10.02.2016 №2/30). Зокрема, впродовж літнього періоду працюватимуть 11 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку різних форм власності та підпорядкування, у яких планують охопити оздоровленням та відпочинком понад 5 тисяч дітей.

Про це повідомляють у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

– У період із 13 по 18 квітня відбулися комплексні перевірки стаціонарних закладів спеціалістами структурних підрозділів управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області та головного управління Держпродспоживслужби в області. За результатами перевірок підготовлені відповідні довідки щодо усунення та виправлення недоліків та недопрацювань. Тож наприкінці травня відбулися повторні перевірки  позаміських закладів оздоровлення та відпочинку щодо їх готовності до роботи у літній період. Між іншим, витрачено понад 500 тисяч гривень, основна частина коштів була спрямована на встановлення автоматичної пожежної сигналізації, придбання первинних засобів пожежогасіння тощо. Тож практично всі приміщення дитячих таборів обладнані автоматичною пожежною сигналізацією, – зазначила Людмила Плахотна.

Слід зазначити, що 1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, відкрився позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Світязь» (с.Пульмо   Шацького р-ну), заїхало на відпочинок 210 дітей, 3 червня – табір «Супутник» (с.Світязь Шацького р-ну), прибули на відпочинок 220 дітей, сьогодні розпочинає роботу дитячий заклад «Прикордонник» (с.Литовеж Іваничівського р-ну), де очікується прийняти на відпочинок 190 дітей. Відповідними контролюючими службами підписані акти – дозвіл для відкриття до сезону таборів «Світанок», «Сонячний», «Ровесник», «Парасолька», «Чайка». 12 червня планують  підписання відповідного акту в таборах «Веселка» та «Оберіг». На липень заплановано роботу табору «Барвінок».

Окрім того, як повідомила головний педагог області, протягом літа  планується забезпечити роботу 199  таборів  відпочинку. Із них: 193 табори з денним перебуванням, 3 – праці та відпочинку, 3 – наметові, де активним дозвіллям планується охопити майже 14 тис. дітей.

До слова, відтермінували відкриття 7 таборів із денним перебуванням у містах Ковелі, Нововолинські та у Турійському районі у зв’язку із захворюванням на кір. Долучилися до відкриття таборів відпочинку у закладах загальної середньої освіти й об’єднані територіальні громади. Однак, не запланували роботу відповідних таборів Любешівська райдержадміністрація.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024