Все, як у реальному житті: у Ковелі діти пройшли «Стежиною безпеки»

07 Червня 2018, 10:02
2663

У неділю, 3 червня, в парку культури і відпочинку імені Лесі Українки відбувся цікавий і пізнавальний захід, який провела громадська організація «Дитячий клуб туристів-рятувальників «КОНТУР». 

Про це повідомляють у Ковельській міській раді.

«Стежина безпеки» була приурочена Дню захисту дітей і мала на меті дати дітям знання про основні загрози, які можуть трапитись в повсякденні, а також навчити їх правильно реагувати в складних ситуаціях.

Всього на стежину вийшло 140 юних ковельчан (14 команд по 10 чоловік). Саме вони найменш захищені від життєвих негараздів, оскільки їхній вік передбачає цікавість до всього невідомого, що нерідко штовхає до необдуманих вчинків.

Учасників заходу чекали цікаві станції:

  • Медична: тут хлопчики й дівчатка дізнались, як правильно надавати першу домедичну допомогу, і в яких випадках вона необхідна. Обговорили ситуацію виклику швидкої допомоги. 
  • Військова. На цій станції кваліфіковані військовослужбовці, які побували в гарячих точках, розповіли і показали дітям, як виглядають міни, гранати й інші вибухові пристрої, що робити в разі такої «знахідки», як вберегтися і вберегти оточуючих від подібних небезпек.
  • Пожежна зупинка: малеча почула, як потрібно діяти у випадку пожежі, як правильно виходити з палаючого приміщення і повідомляти про біду оточуючим і рятувальникам. Також спробували гасити умовну пожежу з використанням справжнього пожежного рукава. З дітьми працювали фахівці, які знають свою справу.
  • Дорожнього руху. Тут йшлося про безпечний рух пішоходів і велосипедистів.
  • Спортивна, де дітям довели, що спортом займатись – корисно. Під наглядом інструкторів ГО «ДКТР«Контур», вони взяли участь у веселих спортивних естафетах, отримали масу позитивних емоцій.

На фініші юних ковельчан чекали солодощі, кульки, невеличкі сувеніри, а також розіграш головних призів від спонсорів.

 












Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром