У Ковелі у каналізацію скидають харчові відходи і білизну

09 Червня 2018, 10:26
3664

У Ковелі останнім часом значно збільшилася кількість викликів аварійно-відновлювальної бригади служби каналізації у зв’язку з забоями прибудинкових мереж водовідведення.

Про це повідомляється на сайті Ковельського УВКГ «Ковельводоканал». 

Практично у всіх випадках забої викликані потраплянням до мережі різного роду харчових відходів (часто разом з поліетиленовими пакетами), тряпок, засобів гігієни, білизни.

У службі зазначають, що частина такого сміття видаляється з мережі при забоях на прибудинкових територіях, однак багато його проходить далі – в збірні та головні колектори. Не можливо спрогнозувати в якому саме місці дане сміття буде затримуватись та може спричинити дуже серйозний забій на головних колекторах, ліквідувати який буде дуже важко через значну глибину та велику відстань між колодязями. При таких аваріях доведеться відключати від водопостачання цілі мікрорайони міста. Крім того, часткове засмічення на мережах призводить до зменшення їх пропускної спроможності і підпору на ділянках перед засміченнями.

Наслідки таких підпорів є дуже негативними як для самих мереж так і для інфраструктури міста в цілому. Через значний термін експлуатації мереж герметичність стиків на деяких ділянках є порушеною, а відновити її практично неможливо без заміни мереж. При підпорі через такі негерметичні стики стічні води виходять назовні та розмивають грунт навколо колектора. Саме через таки випадки спостерігаються просідання та провали дорожнього полотна, які уже неодноразово ліквідовувалися на вулицях: Незалежності, Грушевського, Шевченка, бульварі Л. Українки, Театральній, Т. Боровця та ін. З кожним роком ситуація на колекторах лише погіршується і в недалекому майбутньому може призвести до колапсу.

На думку «Ковельводоканалу» таке ставлення мешканців міста спричинено неможливістю вчасно винести сміття до сміттєвозів через різні причини або елементарну лінь. Тому всі побутові відходи, у тому числі і будівельні при ремонтах, які проходять через отвір унітазу просто змиваються в каналізацію.

Окрім цього, на сайті опублікували фото сміття, яке спричинило забій на мережі каналізації на вулиці 8-го Березня. На фото показано лише маленьку частинку того сміття, що працівники дістали з колектора – близько півтони обрізків тканини, білизни, засобів гігієни та ін. Даний забій попри всі зусилля не можна ліквідувати уже кілька днів.

 

1





Коментарі
09 Червня 2018, 15:49
Потрібно проводити профілактику на мережах,але нема уже людей і техніки.Скоро мерія,якщо не звільнить Рибачка та Огея сама буде чистити каналізацію.
09 Червня 2018, 17:21
а ще краще доручити Товстизі провести тендер на чистку каналізації. Тоді буде така ж.....па... як і з прибиранням міста.
09 Червня 2018, 18:05
А ще краще перестати використовувати каналізацію замість сміттєпроводу. Невже впадало викинути сміття куди слід, а не в каналізацію. <br/>Таким тупоголовим людям краще зовсім відключити воду. Нехай сидять далі в середньовіччі з відкинути вони вилізли.
09 Червня 2018, 22:21
з твого допису можна зробити висновок,що ти також входиш в кагорту тих мешканців
10 Червня 2018, 16:58
а чому у нас не проводять тендери на надання послуг по теплопостачанню та водопостачанню? Це ж є пряме порушення закону.
10 Червня 2018, 19:11
ЯК МОЖЕ ТРУБА ДІАМЕТРОМ 60 САНТИМЕТРІВ ЗАБИТИСЬ ТРУСАМИ?<br/>ЦЕ ТІЛЬКИ БЕЗДІЯЛЬНІСТЬ САНТЕХНІКІВ, ЯКІ НЕ ЧИСТИЛИ ЇЇ РОКАМИ, І ВОНА ЗАМУЛИЛАСЬ.
11 Червня 2018, 21:33
Дуже цікаво. Ніхто не заперечує, що труби поступово замулюються і їх періодично потрібно прочищати. Але хіба це означає, що кожна,. даруйте, засранка, має викидати в каналізацію все, що попало. Тут діагноз: засмічення мізків, і сантехніки тут безсилі.
13 Червня 2018, 17:41
Моє діло маленьке. Я не повинен вникати, чи надали мені послугу, чи ні. Мені принесли рахунок - я повинен вчасно заплатити. І таких, як я абсолютна більшість!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром