У Ковелі зростуть тарифи на водопостачання

14 Червня 2018, 16:09

Сьогодні, 14 червня, на засіданні виконкому про зміну діючих тарифів «Ковельводоканалу» шляхом коригування, про причини говорила економіст підприємства Лариса Тарасова.

Про це повідомляють у Ковельській міській раді.

Зокрема, вона сказала, що це зумовлено збільшенням ціни на електроенергію – понад 20 %, здорожчанням пального – понад 50-60 %, солі для знезараження води – на понад 50%, збільшенням фонду оплати праці – майже 9%. Крім того, зросли податки на державному рівні, які сплачує підприємство – екологічний, земельний та збір за спеціальне використання водних ресурсів.

Члени виконкому підтримали рішення, яке набуде чинності через 15 днів з часу його опублікування в газеті «Вісті Ковельщини».

Відповідно тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення зростуть на 14%: водопостачання – на 91 копійку за 1 м³, водовідведення – на 1 гривню 8 копійок (без ПДВ).

З врахуванням ПДВ (+20%), споживачі багатоповерхової житлової забудови, котрі користуються централізованим водопостачанням і водовідведенням платитимуть за 1 м³ води - 7,944 грн. Водовідведення коштуватиме – 12, 252 гривень. У тарифі для споживачів багатоповерхівок враховано плату за обслуговування внутрішньобудинкових систем.

Мешканці приватного сектору платитимуть трохи дешевше, оскільки не мають внутрішньобудинкових систем. Таким чином вони отримають у платіжках наступні цифри: за водопостачання — 7,548 грн за 1 м³ води, водовідведення коштуватиме 11,628 грн. (з врахуванням ПДВ).