Ворона: тривають дебати щодо занедбаності сільського магазину

16 Червня 2018, 09:27
4129

Ініційований головою райдержадміністрації Віктором Козаком захід – сходи мешканців села Ворона, котрі відбулися 15 червня 2018 року у місцевому будинку культури, зібрав громаду з метою обговорити шляхи вирішення задавненого питання – безгосподарності, що торкнулася приміщення тутешнього колишнього магазину.

На сходи селян прибули Віктор Козак, голова районної ради Андрій Броїло, заступник голови райдержадміністрації Аркадій Степанюк, начальник Ковельського відділу поліції Головного управління національної поліції у Волинській області Іван Тусь, начальник відділу юридичного забезпечення і з питань запобігання та виявлення корупції апарату райдержадміністрації Мирослава Поляк, Любитівський сільський голова Віктор Павлов, секретар сільської ради Марія Горніч, – повідомляють у РДА.

Як відомо, історія із магазином у селі Ворона, що на території Любитівської сільської ради, а точніше – із приміщенням, котре багато років тому використовувалося під торгівельний заклад, уже тягнеться багато часу. Магазин належить Любитівському СТ, представником якого із цього питання, за інформацією пайовиків, є Володимир Пархонюк, котрий очолює СТ «Каскад Плюс». Наразі магазин  не працює, перебуває у занедбаному стані, і, що найголовніше – є де-факто безгосподарським, та де-юре таким не визнаний. Серед тутешніх мешканців найбільш переймається згаданим питанням ветеран війни, учасник бойових дій, тричі орденоносець, 96-річний Яків Чуль, котрий багато років поспіль звертається у всі можливі інстанції, щоби навести лад у загаданому приміщенні та території довкола і зокрема – покарати винних за доведення його до такого стану.

Питання свого часу було на розгляді не тільки як звернення громадянина у керівництва обласної, районної влад, а й у правоохоронних органах. Постановою Ковельського МВ УМВС України у Волинській області від 14.10.2013 року відкрито кримінальне провадження, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 120130200110001136 від 24.07.2013 за вчинення крадіжки, закрите на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України за відсутністю складу кримінального правопорушення.

Отож сьогодні представники всіх задіяних у проблемі сторін зібралися з метою обговорення, наведення конкретних аргументів кожного, та, зрештою, визначення подальшої долі приміщення.

Щоправда, однією із вимог, на котрій наголошував цього дня Яків Чуль під час свого виступу – є притягнення винного у розкраданні майна пайовиків Любитівського СТ – огорожі магазину, батарей і котла, до відповідальності, а таким є, за його словами, Володимир Пархонюк. Іван Тусь своє чергою, повідомив, що зібрані у кримінальному провадженні матеріали, за висновком прокурора,  є недостатніми для прийняття обґрунтованого кінцевого процесуального рішення.

Віктор Козак звернувся до громади зі словами підтримки та сприяння, однак наголосив, що притягнення до відповідальності винних – виключно прерогатива суду, а спільне завдання влади і громади, у першу чергу, зробити так, щоби не допустити його подальшого руйнування будівлі.

Окрім того, Віктор Теодосійович доклав зусиль для того, аби вийшов на контакт із селянами підприємець Володимир Пархонюк, котрий у телефонній розмові запевнив, що готовий прибути на зустріч  з метою пошуку компромісу.

Відтак засідання перенесли на пізніше.

Коментарі
16 Червня 2018, 14:35
Це знов той смердючий Пархонюк"злодюга",ще не все в Ковелі вкрав?
16 Червня 2018, 14:41
Це все тільки слова, що немає доказів! Просто в наших компетентних органів відсутня сила волі дивитись правді в очі! З закритими справами краще живеться та спиться.
16 Червня 2018, 15:59
Просто в Пархатого злодюги є бабло.
16 Червня 2018, 16:49
Цікаво, а яка біографія в цього живчика Пархонюка?
16 Червня 2018, 17:24
З ОГЛЯДУ НА ВАШ ВІК (96 РОКІВ) ВАМ БИ ГОТУВАТИСЬ ДО НАВЕДЕННЯ ЛАДУ У СВОЇЙ ГОЛОВІ ТА ДУШІ І ГОТУВАТИСЬ ДО СВОЇХ ПОКАРАНЬ ТА ПРОСИТИ ПРОЩЕННЯ СВОЄЇ ВИНИ ПЕРЕД БОГОМ, А НЕ ПРОСИТИ ТУТ КАРАТИ ЛЮДЕЙ.<br/>ВІЧНОГО ЖИТТЯ ТУТ НЕ МАЄ.
16 Червня 2018, 17:26
ХТО ПРАЦЮЄ У НАШІЙ ДЕРЖАВІ, ТОМУ ЩЕ Й &quot;ЗАВИДЮЩІ&quot; РОБИТИ НЕ ДАДУТЬ
16 Червня 2018, 17:35
Ви би з повагою ставились до людини, яка весь свій вік чесно відпрацювала.
16 Червня 2018, 23:56
Звичайно, добре щось робити, вкравши пару - другу магазинів, як зробив пархати злодій.
18 Червня 2018, 14:25
Що ви зробили у с воєму житті, що маєте право давати оцінку Пархонюку В.? Сміливо представтеся, озвучте свої досягнення, оттоді і коментуйте, а то представляєтесь Васями, активістами і т.п. Ви ж не всі бували у нашому селі Ворона, ви не знаєте як жителі накшого села забезпечені товарами першої і не тільки першої необхідності. А то звикли критикувати тих, хто щось досяг у своєму житті, хто має власну позицію. Не потрібний той магазин у Вороні, достатньо тієЇ торгівлі, що є. Займіться роботою, (хочаб чорниць назбирайте) тією армією чиновників, що берете участь у сходах, оттоді буде користь. І не потрібно &quot;іти на повідку&quot; у Чуля Я.
18 Червня 2018, 18:30
Хто ж то сиру підкинув, що ворона знов закаркала...І влада, як не дивно ведеться на цю дурницю?
18 Червня 2018, 23:00
Дуже поважаю Якова Потаповича. Але не розумію чого побудували у Вороні російську церкву?
20 Червня 2018, 21:57
Росйська церква є відьмовською церквою
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024